Operni večer pod zvezdami ob 21.00 pred Stolno cerkvijo
vodoravna delilna črta

Mestna občina Maribor, Stolna župnija Maribor in Zavod Antona Martina Slomška vas v četrtek, 19. junija 2014, ob 21. uri na predvečer Festivala Lent, vabimo pred Stolno cerkev, na Slomškov trg, kjer bodo odlični mladi glasbeniki poskrbeli za prijetno doživljanje klasične glasbe v nekoliko drugačni preobleki.
 
24. junija goduje Janez Krstnik, zavetnik stolnice in Stolne župnije Maribor. Prav on ima v zgodovini mesta Maribor pomembno vlogo, saj so že leta 1300 mestni voditelji iz mestne župnijske cerkve vzeli simbol goloba, ki ga srečamo v prizoru, ko Janez Krstnik krsti Jezusa v reki Jordan, in ga umestili v mestni grb.
 
Ob praznovanju 850-letnice prve omembe mariborskega gradu, smo zato enega izmed dogodkov postavili k Stolni cerkvi (deloma tudi na njen zvonik), ki pomembno zaznamuje mesto že od svojega nastanka v dvanajstem stoletju. Nenazadnje pa cerkev letos praznuje tudi 155-letnico prenosa sedeža mariborske škofije iz Št. Andraža v Maribor in 15. obletnico beatifikacije Antona Martina Slomška.
 
Z vami bodo:
-       pevci: Glasbena šola Antona Martina Slomška,
-       umetniški vodja: Simona Raffanelli Krajnc, mag. art.,
-       dirigent: Slavko Magdič, prof.
 
V primeru dežja bo koncert v Stolni cerkvi
 
Veseli bomo, če boste informacijo o dogodku ponesli do najširše javnosti in se nam ob praznovanju tudi osebno pridružili.


vodoravna delilna črta