Zavetišče za živali v Mariboru
vodoravna delilna črta

 

 

 

 

 

 

 

Smrčki v zavetišču vam bodo hvaležni
 
V Mestni občini Maribor imamo organizirano obvezno javno službo oskrbe zapuščenih živali, ki se izvaja v Zavetišču za živali Maribor na Avtomobilski ulici 25. Tam prehodni dom najdejo kužki in muce, ki se izgubijo oziroma so zavrženi, najdeni pa so v Mariboru in okoliških primestnih občinah. V zavetišču živalim nudimo veterinarsko oskrbo, varno zavetje, redne sprehode in vse, kar potrebujejo, da se počutijo ljubljene in varne dokler ne najdejo novega stalnega doma.
 
Oskrba živali, ki jih v zavetišču v povprečju zmeraj okoli 80, je velik finančni zalogaj, zato je delovanje zavetišča odvisno tudi od prostovoljne pomoči ljubiteljev živali in finančne pomoči tistih, ki jim je mar in si finančno donacijo lahko privoščijo. Če tudi vi sodite med takšne,
 
bomo vašega prostovoljnega prispevka, ki ga nakažete z namenom »donacija za zavetišče«, veseli na
 
transakcijskem računu številka SI56 04515-0000175787, odprt pri Novi KBM
(lastnik TRR: Snaga d.o.o. - upravljavec zavetišča, Nasipna ulica 64, 2000 Maribor).
 
Živali nam dajejo ogromno – svojo brezpogojno ljubezen in vsakodnevno veselje. Pomagajte tistim, ki v svojem pasjem ali mačjem življenju doslej še niso spoznali ljubečih lastnikov, si jih pa vsekakor želijo in nanje čakajo v Zavetišču za živali Maribor.
 
Dohodnina v splošno koristni namen
Davčna zakonodaja omogoča fizičnim osebam (zavezanci) razporeditev 0,5% svoje dohodnine v splošno koristen namen (t.i. 0,5%).Namenitev vas nič ne stane, saj sicer sredstva ostanejo v državnem proračunu, lahko pa pomembno pomaga pri financiranju splošno koristnih dejavnosti.
Zato vas Zavetišče za živali Maribor v sodelovanju s Skladom 05 – ustanovo za družbene naložbe vabi k namenitvi dohodnine 2013 za splošno koristen namen in sicer za zapuščene živali, ki jim želimo omogočiti dostojno življenje in jim nuditi nove priložnosti.
V prilogi se nahaja Povabilo k namenitvi dohodnine in Obrazec za namenitev dela dohodnine. Obrazec je potrebno izpolniti (podatki o davčnem zavezancu), v spodnjem delu pripisati kraj, datum in podpis ter ga v originalu oddati v Zavetišču za živali, Avtomobilska ulica 25, Maribor. Obrazce lahko oddate tudi na občini v sobi 14 do 15. 12. za tekoče leto.
 
Telefon zavetišča: 02 / 480 16 60
Uradne ure: od ponedeljka do petka: 9.00 – 11.00 in 13.00 – 15.00 ure
 
Več tudi na www.zavetisce-mb.si ali na Facebook strani.

 

 

Panoramska slika

 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacije
vodoravna delilna črta