Župan obiskal najbolj ogrožena območja
vodoravna delilna črta

 

Župan MOM, dr. Andrej Fištravec,  je  danes že od 6. ure zjutraj na terenu, kjer skuša pridobiti čim več informacij o aktivnostih na območju MOM.

 

Ob tem je dejal: »Ob obisku Nigrada so me obvestili, da so morali zapreti 3 ceste, ustavil pa sem se tudi pri njihovi razdelilnici soli, kjer si lahko pride vsak občan vzeti po 20 kg za lastne potrebe.

 

Pri redarski službi so povedali, da je treba biti še posebej pazljiv na šolskih poteh, redarji pa bodo aktivno pomagali centru za zaščito in reševanje.

 

V vrtcu Studenci so otroci brez elektrike in ogrevanja, zato jih je civilna zaščita preselila v drugo enoto.

 

Na področju Kamniške grabe, ki sem jo najprej obiskal, so razmere še posebej kritične, a se požrtvovalni gasilci skupaj s krajani trudijo stvari spet postaviti na svoje mesto.

 

Na drevesa in grmovnice se je prijela večja količina snega in ledu, kar povzroča upogibanje ter lomljenje tudi večjih vej na višini. Iz tega razloga opozarjamo vse občane, da bomo začasno za pešce zaprli Mestni park, Magdalenski park, Tomšičev drevored ter delno tudi Trg generala Maistra, zaprtih pa je tudi nekaj cest, kjer se odstranjevanje padlega drevja že izvaja.

 

Na nogah so delavci zimske službe, gasilci, osebje na urgenci, delavci Elektra Maribor in še mnogi drugi, ki se borijo, da bi kmalu vzpostavili vzdržno stanje, za kar sem jim še posebej hvaležen.

 

Hvala vsem občanom za razumevanje!«

 


vodoravna delilna črta