Gradbena luknja propadlega projekta MAKS prodana investitorju iz Kuvajta
vodoravna delilna črta
6.1.2014

 

Dr. Andrej Fištravec, župan MOM, se je konec lanskega novembra mudil na krajšem obisku v Kuvajtu in tam prepričal tujega investitorja v nakup gradbene jame propadlega megalomanskega projekta MAKS, ki ga je v okviru EPK načrtoval Franc Kangler. V manj kot treh letih do modernega visokošolskega centra za 2.000 tujih študentov. Investitor, Hilal Arnaout, bo v izgradnjo vložil približno 20 milijonov evrov. Gradila bodo domača podjetja, v administraciji visokošolskega centra pa bodo prav tako zaposleni domačini. Poslovna priložnost za servisiranje tujih študentov z višjo kupno močjo.

 

 

S tem se razpleta zgrešena investicija projekta MAKS in začenja nov projekt, financiran z zasebnimi sredstvi, ki bo Mariboru prinesel veliko novo dodano vrednost, katere učinek bo kmalu viden na različnih področjih.

 

 

Župan je izrazil zadovoljstvo nad uspešno realiziranim pričetkom tuje investicije v Maribor, za katero se je dokončno dogovoril na obisku v Kuvajtu, ob tem pa upa, da bodo podobno produktivni rezultati tudi pri dogovarjanju z investitorji iz drugih držav.

 

 

 

 

Video nagovor investitorja, Hilala Arnaouta, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

 

 http://youtu.be/MW3dWMfWuag

 

 

 

vodoravna delilna črta