Kocka CO2 ponovno postavljena na Trgu Leona Štuklja v Mariboru
vodoravna delilna črta

 

 

Energetska agencija za Podravje vas obvešča, da ogromna kocka »1 TONA CO2«, z dimenzijami 8 x 8 x 8 metrov, že stoji na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Kocka bo stala na trgu do 20. junija 2013.
 
Obveščamo vas tudi, da so vse tehnične napake v zvezi s kocko odpravljene in da se bodo vzporedne aktivnosti na temo učinkovite rabe energije, rabe obnovljivih virov energije in zmanjševanja emisij CO2, odvijale po načrtovanem programu, ki smo ga predstavili na novinarski konferenci, 28. junija 2013.
 
Direktorica Energetske agencije za Podravje, dr. Vlasta Krmelj, vam bo za vse individualne pogovore in izjave o akciji  »1 TONA CO2« na voljo v petek, 7. junija 2013, pri postavljeni kocki na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Prosimo, da nas v petek, do 9. ure zjutraj pokličete, da uskladimo termin pogovora.
 
Na ta dan se bo odvijala ena izmed zanimivih aktivnosti. Med 10. in 18. uro bo v okviru akcije »1 TONA CO2«, na Trgu Leona Štuklja, potekala predstavitev električnih vozil in vozil, ki uporabljajo stisnjen zemeljski plin. Prav tako vam bodo nudili tudi testne vožnje. Vozila boste lahko preizkusili tudi v soboto, 8. junija 2013, medtem ko bo v kocki ob 10. uri potekalo javno predavanje na temo – Ali vemo, kaj nam prinašajo podnebne spremembe?
 
 Akcija je namenjena informiranju in obveščanju ljudi o količini ogljikovega dioksida, ki ga z rabo energije nezavedno v okolje sprošča vsak izmed nas. Z rabo energije povprečen Slovenec na leto ustvari 9 ton emisij CO2. To pomeni 25 kilogramov emisij CO2 na dan.
 
Energetska agencija za Podravje vas vabi, da obiščete njihovo spletno stran http://www.energap.si/?viewPage=171.
 
Program prireditev, ki se bodo vzporedno s postavitvijo kocke »1 tona CO2« odvijale na Trgu Leona Štuklja v Mariboru vse do 20. junija 2013, je v priloženem dokumentu.
 

 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  ENERGAP - Program
vodoravna delilna črta