Vabilo na športne igre vojnih invalidov / 8.6.2013 ob 9.30
vodoravna delilna črta

 

Društvo vojnih invalidov Maribor je v letošnjem letu skupaj s partnerji iz Murske Sobote in sosednje Avstrije pristopilo k izvedbi projekta »Equity – Enakost invalidov v obmejnem območju Avstrijske Štajerske, Pomurja in Podravja«. Gre za projekt, katerega cilj je ustvariti bolj enakopravne pogoje za invalide pri dostopu do športnih aktivnosti v športnih društvih in pri preživljanju prostega časa.

 
Društvo vojnih invalidov Maribor si bo s projektom prizadevalo povezati obmejni prostor Avstrijske Štajerske, Podravja in Pomurja ter na ta način spodbuditi sodelovanje med invalidskimi društvi na obeh straneh meje, prav tako pa invalidom omogočiti večjo ponudbo ustreznih priložnosti za kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa.
 
Prvi večji dogodek, ki ga bodo v okviru projekta izvedli v Mariboru, bo organizacija  tradicionalnih športnih iger vojnih invalidov v soboto, 8. junija 2013, v športni dvorani Tabor. Prireditev se bo pričela ob 9.30 s svečano otvoritvijo in se nadaljevala s športnim tekmovanjem. Pokroviteljstvo iger je prevzel minister za obrambo Roman Jakič, slavnostni govornik pa bo župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec.
 
Dogodka se bodo udeležili tudi člani vabljenih Športnih društev in invalidskih organizacij iz Maribora ter drugi zainteresirani udeleženci na obeh straneh meje. Poleg tekmovalnega in prostočasnega karakterja dogodka, so pripravili spremljevalne aktivnosti, ki bodo poudarile pomen projekta. Poseben poudarek pa je namenjen povezovanju invalidov s športnimi društvi Maribora, kar bo pomembna tema tudi v nadaljevanju projekta.
 
Vljudno vabljeni!


vodoravna delilna črta