Župan MO Maribor se je udeležil »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2013«
vodoravna delilna črta

 

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec se je danes udeležil »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2013«, ki v Mariboru poteka med 17. In 24. majem 2013. Festival organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.
 
Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljcev, mentorjev in organizacij na »Festivalu prostovoljstva v Mariboru 2013« je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo.
 
Maribor se s »Festivalom prostovoljstva v Mariboru 2013« tudi v letošnjem letu pridružuje vseslovenskemu Festivalu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.
 
Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.
 


vodoravna delilna črta