Obisk predsednice Vlade RS mag. Alenke Bratušek v Mariboru
vodoravna delilna črta

 

V okviru delovnega obiska Maribora je župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec sprejel predsednico Vlade Republike Slovenije mag. Alenko Bratušek. Sestanku, ki je potekal v Mestni hiši Rotovž, so prisostvovali tudi člani županove ekipe, mag. Božidar Pučnik, direktor Mariborske razvojne agencije in Mojmir Grmek, direktor Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči. Sodelujoči so predsednico Vlade RS seznanili s perečo situacijo v mestu in regiji, veliko brezposelnostjo in socialno stisko ljudi ter posledični potrebi po državni pomoči. Ob tem so premierki predstavili predloge posebnih ukrepov za Maribor, s katerim bi mestu lahko povrnili gospodarsko in socialno stabilnost.
 
Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek se je zahvalila za sprejem in izpostavila, da se zaveda težav, ki pestijo Maribor. Vlada RS bo tako nadaljevala z regijskimi obiski, vladni delovni obisk Maribora pa je napovedala še pred poletjem. Predsednica Vlade RS mag. Bratušek bo v tem času z ekipo preučila predloge ukrepov, ki so bili predstavljeni na današnjem sestanku. Zbrani so bili enotnega mnenja, da je pomembno ohranjati obstoječa delovna mesta, saj je ustvarjanje le-teh bistveno težje, pri tem pa je potrebno vzpostaviti sodelovanje vseh deležnikov.
 
Delovnemu sestanku je prisostvoval tudi minister za obrambo Roman Jakič, s katerim so se predstavniki MO Maribor dogovorili, da bodo konstruktivno pristopili k reševanju odprtih vprašanj med MO Maribor in Ministrstvom za obrambo RS.
 
V prilogi sta tonski izjavi predsednice Vlade RS mag. Alenke Bratušek in župana Mestne občine Maribor dr. Andreja Fištravca.
 
Več fotografij z današnjega obiska si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke wav  Izjava predsednice Vlade RS mag. Alenke Bratušek in župana MOM dr. Andreja Fištravca
vodoravna delilna črta
ikona datoteke wav  Izjava župana MOM dr. Andreja Fištravca
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Posebni ukrepi za MOM
vodoravna delilna črta