Predsednik RS Borut Pahor obiskal EPM Maribor 2013
vodoravna delilna črta


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je obiskal Kulturno-informacijsko središče Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.
 
Foto: Domen UlblOb današnjem obisku Maribora je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor obiskal tudi Kulturno-informacijsko središče (KIS) Evropske prestolnice mladih Maribor 2013. Visokega gosta so sprejeli župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, vodja pisarne EPM Maribor 2013 mag. Sara Sorger in svetovalec za program ter organizator dogodkov EPM Maribor 2013 Mitja Špes. Pridružili so se jim tudi predstavniki mladinskih organizacij, prostovoljci EPM Maribor 2013, dijaki srednjih šol in mladi Mariborčani.
 
Ekipa EPM Maribor 2013 je predsedniku države predstavila delovanje Kulturno-informacijskega središča, ki je zasnovano kot prostor za mlade, kjer bodo mladi dobili vse informacije o mladinskih organizacijah, mladinskem delovanju, programu, projektih EPM Maribor 2013 in evropskih institucijah. Ob tej priložnosti je Tjaša Arko iz Slovenske filantropije predstavila razstavo prostovoljcev, ki je nastala v okviru programa Vsak mladi je lahko prostovoljec, z naslovom »Sem prostovoljec in se …«, kustos Žiga Dobnikar pa je predstavil razstavo mladega umetnika Matije Bobičića, z naslovom »Razsnovljen«. Predsednik RS Borut Pahor je s posvetilom za mlade, ki se glasi »Kdor stori nekaj malega za druge, stori veliko zase« pustil svoj pečat v KIS EPM Maribor 2013. Ob tem je povedal, da je ganjen, saj vidi toliko aktivnih prostovoljcev pri projektu EPM Maribor 2013. Obisk predsednika se je zaključil v sproščenem vzdušju, saj so imeli mladi in predstavniki mladinskih organizacij možnost z njim pokramljati.
 
V nadaljevanju večera sta se predsednik države in mariborski župan udeležila otvoritve mednarodne konference AGMaribor 2013, ki poteka v organizaciji Erasmus Student Networka.
 
Več fotografij z obiska si lahko ogledate v fotogaleriji. Avtor fotografij je Domen Ulbl.


vodoravna delilna črta