Podelitev Glazerjevih nagrad v letu 2013
vodoravna delilna črta


Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad je Glazerjevo nagrado za življenjsko delo v letu 2013 podelil dramskemu igralcu Vladu Novaku.

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.
 
Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2013, ki je bil objavljen 16. oktobra 2012 in odprt do 17. decembra 2012, je prispelo 37 predlogov z 22 predlaganimi kandidati, od tega 15 kandidatov za Glazerjevo listino in 7 kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov. Ta je na svoji seji 1. marca 2013 izbral naslednje nagrajence:
 
Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2013 Vlado Novak.
 
Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh ali treh letih prejmejo:
-    Lidija Gačnik Gombač, pesnica;
-    Alja Predan, umetniška direktorica Festivala Borštnikovo srečanje;
-    Jože Šubic, akademski slikar.
 
Podelitev Glazerjeve nagrade in Glazerjevih listin bo v četrtek, 21. marca 2013, ob 18. uri v veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Glazerjevi nagrajenci v letu 2013 - utemeljitev
vodoravna delilna črta