Uradna otvoritev Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 / 26.1.2013
vodoravna delilna črta

              

 
Pred nami je leto v znamenju mladih. Leto priložnosti, inovativnih projektov in kreativnih misli. In center aktivnosti je Maribor, ki nosi prestižen naziv Evropska prestolnica mladih. EPM Maribor 2013 v štajersko prestolnico prinaša številne projekte, programe, dogodke in različne aktivnosti, ki bodo skušale mladim olajšati zahteven prehod iz mladosti v odraslost.
 
Ker sta tudi zabava in šport pomemben del vsakdanjega življenja mladih, se pripravlja nepozaben uraden vstop v Evropsko prestolnico mladih Maribor 2013. V soboto, 26. januarja 2013, bo center Maribora v znamenju najboljših smučark sveta, dobre glasbe in seveda mladih. V tem času bo, zaradi 49. Zlate lisice - Svetovnega pokala alpskih smučark v veleslalomu in slalomu, svetovna medijska pozornost usmerjena v Maribor in tako bomo tudi projekt EPM Maribor 2013 postavili na zemljevid širše svetovne javnosti.
 
Uradna otvoritev EPM Maribor 2013 se bo v centru mesta Maribor na Trgu Leona Štuklja pričela ob 17.00 uri, ko bodo na oder stopili Trash Candy, mlad štajerski rock band. Sledi razglasitev rezultatov veleslaloma in podelitev pokalov 49. Zlate lisice, Audi FIS smučarski svetovni pokal – ženske ter žreb startnih številk za slalom. Program bo popestrila DJ animacija, ogledali pa si bomo še promocijski video EPM Maribor 2013, skozi katerega se bo prikazala mladinska aktivnost v Mariboru.
 
Ob 18.30 uri se bo predstavila ekipa Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 skupaj z nepogrešljivimi prostovoljci. S slavnostnim prerezom rdečega traku bomo tudi uradno otvorili Evropsko prestolnico mladih Maribor 2013. Vzdušje bo nato stopnjeval mariborski raper Marko Kocjan, znan pod umetniškim imenom Emkej, ki skozi svoja besedila prikazuje mladinsko populacijo iz različnih pogledov. Za njim bodo na oder Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 stopili vsem znani izvajalci ska-punk skupine Elvis Jackson in, kot vedno, skozi svoje glasbene ritme, zažigali. Pridružite se nam, soustvarjajte in bodite del nepozabnega dogodka, ki nas bo skupaj popeljal v mladim namenjeno leto 2013.
 
Več na:  www.mb2013.si
               http://www.facebook.com/mb2013si
               http://www.youtube.com/user/mb2013si
  
     


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Program uradne otvoritve Evropske prestolnice mladih Maribor 2013
vodoravna delilna črta