Obvestilo župana Mestne občine Maribor Franca Kanglerja
vodoravna delilna črtaSpoštovane občanke in občani Maribora!
 
 
Bliža se Božič in Novo leto, čas veselja, pričakovanja in obdarovanja tako za najmlajše, mlade in tudi nas nekaj starejše. Maribor pa je s strani ekstremistov vseh barv, ki ne priznavajo demokratičnih pridobitev naše mlade države, potisnjen v proteste z nasiljem, uničevanjem tako skupnih dobrin, kot privatne lastnine. Tako si dodatno še sami škodujemo. Ko je enkrat množica zavedena, ko prevladajo primitivni slogani, ko želijo nekoga skuriti kot čarovnico v srednjem veku, potem ne pomaga več noben razum, nobena tehtna beseda in noben poziv k dialogu.
 
Mislim, da si Maribor, jaz kot župan, moji najbližji, mestni svet, sodelavci, simpatizerji ne zaslužijo diskreditacije, širjenja neresnic in laži ter groženj po spletu. Prav tako ne morem mimo dejstva, da  nekateri želijo z granitnimi kockami in drugimi pirotehničnimi sredstvi ter izdelki reševati našo demokracijo, moralo, etiko in vrednote na svoj primitiven, nizkoten in neevropski način. Nedopustno je, da nekdo uničuje javno in zasebno premoženje. Nedopustno je, da nekdo ogroža življenje mojih najbližjih, mojih sodelavcev, pa seveda vseh občank in občanov našega mesta Maribor. Nedopustno je, da se s tem ogroža turizem, kultura, šport in ne nazadnje gospodarstvo Maribora. Nekdo je v tem mestu pripravljen postaviti vse na kocko za doseganje svojih političnih ciljev. Ta nekdo se bo moral v bližnji prihodnosti predstaviti mestu, izstopiti iz anonimnosti, iz »stricev iz ozadja« in predstaviti svoj politični ter gospodarski program za Maribor.
 
Policistom se moram zahvaliti, da so stoično prenašali žaljivke, predmete in kocke, ki so kot ploha padale na njih. Kot nekoč eden izmed njih sem začutil njihovo stisko in bolečino, ki te objame v trenutkih, ko stojiš pred rjovečo in podivjano množico. Tega si slovenski policisti ne zaslužijo. Ne zaslužijo si napadov medijev, da delajo neprofesionalno, da prekoračijo svoja pooblastila, da so brutalni.
 
Prihajajo torej božični in novoletni prazniki, spoštovane moje občanke in občani, volivke in volivci,  naj Vam bo moje darilo k tem praznikom, da z 31. decembrom 2012 zaključujem svoj županski mandat z željo, da mesto Maribor dobi župana, kot si ga bo izbralo.
 
 
 
Franc KANGLER
župan Mestne občine Maribor


vodoravna delilna črta