Mestni ključ Maribora prejela prof. dr. Felix Unger in Milo Đukanović
vodoravna delilna črta


Na slovesnosti ob občinskem prazniku, ki je potekala nocoj v Dvorani Union, je župan Mestne občine Maribor Franc Kangler podelil še dva najvišja priznanja, mestni ključ, cenjenima gostoma iz tujine, prof. dr. Felixu Ungerju in gospodu Milu Đukanoviću.
 
Predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti ter častni doktor Univerze v Mariboru prof. dr. Felix Unger je mestni ključ Maribora prejel v znak pozornosti ter globokega spoštovanja za naklonjenost univerzitetnemu mestu Maribor, posebej na področju kulture in znanosti. Častne doktorate so mu podelili v Budimpešti, Timisoari, Tokyju, Marburgu in v Rigi. Je prejemnik številnih visokih priznanj in je član številnih strokovnih združenj.
 
Bivši predsednik Vlade Republike Črne gore Milo Đukanović je mestni ključ prejel v znak pozornosti in globokega spoštovanja za naklonjenost univerzitetnemu mestu Maribor ter za sodelovanje na gospodarskem in kulturnem področju. Je dobitnik številnih nagrad in priznanj, med pomembnejšimi je »Nagrada za mir« in »Medalja za mir v svetu za leto 2004«. Za protektorja Evropske akademije znanosti in umetnosti je bil izbran 6. marca 2010.
 
Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta