Maraton električnih vozil tudi v Mariboru (7. junij 2012 - Trg Leona Štuklja)
vodoravna delilna črta

 

V četrtek, 7. junija 2012, ob 9. uri na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

 
 
Maraton električnih vozil 2012 Talin - Monte Carlo, ki se je pričel 1. junija v Talinu in se zaključuje 10. junija v Monte Carlu, se bo ustavil tudi v Mariboru, letošnji Evropski prestolnici kulture. Maraton, ki poteka pod pokroviteljstvom monaškega princa Alberta II., bo gostoval v 10-ih državah in 29-ih mestih, 7. junija 2012 pa bo na Trgu Leona Štuklja v Mariboru navdušil tudi mariborsko javnost.
 
Prihod udeležencev maratona na Trg Leona Štuklja je predviden že v sredo, 6. junija 2012, program pa se v četrtek, 7. junija 2012, prične ob 9. uri na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo Dravske elektrarne Maribor, Univerza v Mariboru in Elektro Maribor predstavljala svoja električna vozila. Start maratona bo ob 10. uri na Trgu Leona Štuklja, vozila pa nato nadaljujejo pot proti Celovcu (program je v nadaljevanju).
 
Poslanstvo nekoliko drugačnega maratona je spodbujanje sodelovanja med evropskimi regijami in državami ter promocija sodobnih tehnologij in okolju prijaznih rešitev. Organizatorji so prepričani, da z maratonom električnih vozil ponujajo nekaj novega, zanimivega, praktičnega in uporabnega v bližnji prihodnosti za sodelujoče, proizvajalce avtomobilov in javnost. Pričakujejo, da se bo s pomočjo maratona povečalo zaupanje javnosti v električna vozila in posledično tudi uporaba le-teh v vsakdanjem življenju ter spodbudila izgradnja električnih polnilnih postaj.
 
Letošnji maraton poteka skozi Estonijo, Latvijo, Litvo, Poljsko, Češko, Slovaško, Avstrijo, Slovenijo, Italijo in Monako. Na maratonu tekmuje šest električnih vozil, dirka pa poteka v vsakdanjih prometnih pogojih, upoštevajoč prometne predpise.
 
Več informacij o maratonu električnih vozil si lahko preberete na uradni spletni strani http://electricmarathon.eu/, dogajanje pa lahko spremljate tudi na Facebook strani www.facebook.com/electrcimarathon.
 
 
PROGRAM MARATONA ELEKTRIČNIH VOZIL V MARIBORU
 
Sreda, 6. junij 2012
 
22:45 - 23.00   Predviden prihod udeležencev maratona na Trg Leona Štuklja
 
 
Četrtek, 7. junij 2012
 
8:40   Ogled hitre polnilne postaje na Vodovodni ulici 2 v Mariboru
 
9:15   Prihod vozil – udeležencev maratona na Trg Leona Štuklja in ogled razstavnih vozil
 
9:45   Nagovor župana Mestne občine Maribor Franca Kanglerja
 
10:00   Start maratona, električna vozila nadaljujejo svojo pot proti Celovcu
 
 
Na Trgu Leona Štuklja se predstavljajo:
 
DRAVSKE ELEKTRARNE MARIBOR
-          dve električni vozili Peugeot iON ter dve polnilni postaji za polnjenje električnih vozil
 
UNIVERZA V MARIBORU
-          avtomobil, kolo
-          del trga bo ograjen kot manjši poligon za vožnjo
 
ELEKTRO MARIBOR
-          dve električni vozili
 


vodoravna delilna črta