Njegova svetost Dalajlama prispel v Maribor
vodoravna delilna črta

 

               

 

 

 

 

V mesto Maribor je v okviru dogodka »Maribor za mir – Nobelovi nagrajenci za mir«, ki bo med 16. in 17. majem potekal v Evropski prestolnici kulture, prispel Njegova svetost XIV. Dalajlama Tenzin Gyatso s spremstvom. Na letališču Edvarda Rusjana ga je sprejel župan Mestne občine Maribor Franc Kangler ob prisotnosti hčere Maše. Ob prihodu na svoj drugi obisk mesta, prvič ga je obiskal leta 2010, je Njegova svetost Dalajlama podal prve misli:»Vesel sem, da sem spet lahko med vami. Na tokratnem obisku bi vam želel sporočiti, da ne glede na stanje, ki smo mu priča, moramo ostati samozavestni in ohraniti upanje. Upanje je tisto, ki je ključ do naše sreče in razvoja.«Na sprejemu Njegove svetosti Dalajlame na mariborskem letališču so bile prisotne tudi podžupanja Astrid Bah, predsednica organizacijskega odbora Anja Kolšek in članica organizacijskega odbora Eva Škobalj.

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

Njegovo svetost Dalajlamo bo jutri ob 9. uri na Mestni občini Maribor sprejel župan Franc Kangler. Nato bo sodeloval na predavanju v okviru konference »Out of the Box« in ob 13.30 nagovoril ljudi na javnem predavanju v Dvorani Tabor, kjer bo spregovoril o ohranjanju duševnega miru. Neposreden prenos predavanja Njegove svetosti Dalajlame bo na TV Slovenija 2, na uradni spletni strani www.mariborforpeace.si in spletni strani Mestne občine Maribor www.maribor.si.

 

V mestu Maribor pričakujemo še Nobelove nagrajence za mirprof. Muhammada Yunusa, ekonomista iz Bangladeša, pobudnika mikrokreditov ter ustanovitelja banke Grameen, dr. Rigoberto Menchú Tum iz Gvatemale, neutrudno borko za človekove pravice ter prof. dr. Lučko Kajfež Bogataj, klimatologinjo in slovensko ambasadorko boja proti podnebnim spremembam.

 

Več informacij o programu in dogodkih v okviru srečanja »Maribor za mir – Nobelovi nagrajenci za mir v Mariboru«, je mogoče najti na uradni spletni strani dogodka www.mariborforpeace.si in Facebook strani www.facebook.com/MariborForPeace2012.

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta