Pojasnila glede družbe Farmadent d.o.o.
vodoravna delilna črta

 

 

 

Danes, 22. marca 2012, je potekala novinarska konferenca na temo družbe Farmadent, d.o.o. in nedavne zamenjave vodstva. Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler se je odzval na očitke in izjave nekdanjega direktorja Farmadenta gospoda Leopolda Donka, ki so bili objavljeni v nekaterih medijih. Župan je zanikal očitano vmešavanje v poslovne odločitve farmacevtskega podjetja, tako glede odvetniških in računalniških storitev, kot tudi v pogodbeno sodelovanje z gospodom Sašom Pečetom.


Na novinarski konferenci so novinarji prejeli fotokopijo sodne odredbe »Odredba o prodaji na I. javni dražbi« o prodaji nepremičnine (zemljišče s skladiščem na Teznem) na javni dražbi, z datuma 23.9.2011, v kateri je razvidno, da bi jo bilo mogoče na dražbi kupiti za 290.540 evrov. Tedanji direktor družbe gospod Donko je kljub tej odredbi sklenil pogodbo s podjetjem LOGO-TECH d.o.o. dne 17.10.2011, za omenjeno nepremičnino pa je družba Farmadent odštela 900.000 evrov z DDV. V obrazložitvi odvetnika gospoda Zvonka Kolška, ki so jo novinarji prejeli, je gospod Kolšek zapisal, da je družba Farmadent nepremičnino kupila s sklenitvijo prodajne pogodbe za višjo ceno, lahko pa bi jo kupila na dražbi po veliko nižji ceni. Odvetnik je celo pojasnil, da v kolikor na prvi dražbi ne bi bilo ponudnika, kar je pogosta praksa, bi Farmadent na drugi dražbi lahko kupil nepremičnino za 150.000 evrov, če ne bi bilo drugih ponudnikov.


Ob tem je župan izpostavil še številne sporne odločitve gospoda Donka, kot je tudi kupovanje nepremičnin za potrebe privatnega sektorja, ki je konkurenca Mariborskim lekarnam.


Predsednik nadzornega sveta družbe Farmadent mag. Danilo Burnač in članica nadzornega sveta gospa Helena Hvalec sta v nadaljevanju pojasnila, da je nekdanji direktor gospod Donko prikrival in izkrivljal podatke, ki jih je podal članom nadzornega sveta, zato so zaradi izgube zaupanja slednji sprejeli odločitev o njegovi razrešitvi in za direktorja družbe Farmadent, d.o.o. imenovali doc. dr. Aleša Mlinariča, mag. farm..


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Dopis - odvetnik Zvonko Kolšek - Farmadent
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Odredba o prodaji na I. javni dražbi
vodoravna delilna črta