Župan Franc Kangler se je sestal s častnim občanom Maribora gospodom Borisom Pahorjem
vodoravna delilna črta


Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler se je danes, 21. februarja 2012, srečal s pisateljem in častnim občanom Maribora gospodom Borisom Pahorjem. Ob tej priložnosti sta spregovorila o otvoritveni slovesnosti Evropske prestolnice kulture, pri čemer je gospod Pahor povedal, da je počaščen, da ga je župan omenil v svojem pozdravnem govoru na otvoritvi. »Gospod Boris Pahor je zagotovo eden najpomembnejših slovenskih pisateljev in kot župan sem ponosen, da je častni občan našega mesta, letošnje Evropske prestolnice kulture,« je povedal župan Franc Kangler.

 

Gospod Boris Pahor bo danes gost literarnega večera, ki bo potekalo ob 18. uri v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča. Eminentni gost je prišel v Maribor pod okriljem projekta Literarne postaje, s katerim Mariborska knjižnica občinstvu predstavlja uveljavljene slovenske literate in kulturne delavce, predstavnike različnih generacij in ustvarjalce različnih literarnih zvrsti. Pogovor z Borisom Pahorjem bo vodila Melita Forstnerič Hajnšek.

 

Mestna občina Maribor je gospodu Borisu Pahorju podelila priznanje častni občan Maribora v znak zahvale in spoštovanja, za življenjsko delo ter prispevek k slovenski kulturi, njenemu mednarodnemu uveljavljanju in prepoznavanju ter za vse duhovne darove, ki jih je leta delil slovenskemu narodu.

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta