Športnika leta 2011 sta tenisačica Polona Hercog in nogometaš Dalibor Volaš
vodoravna delilna črta


Včeraj zvečer se je v Dvorani Tabor Maribor odvila že 39. tradicionalna prireditev za izbor naj športnika leta in sicer Športnik leta 2011. Ob tej priložnosti smo podelili številna priznanja našim najboljšim športnicam in športnikom, perspektivnim športnikom, ekipam, trenerjem in zaslužnim športnim delavcem preteklega leta.
Slovesnost sta z nagovorom počastila župan Mestne občine Maribor Franc Kangler in predsednik Športne zveze Maribor dr. Alojz Križman. Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler je med drugim dejal: »Ponosen sem na vse športnike in športnice ter na njihove dosežke. Prav zaradi vas je Maribor športno mesto in prizadeval si bom, da bo ostalo tudi v prihodnje.«
 

Foto: Drago Wernig-Taka

 
Športnika Maribora za leto 2011 sta postala teniška igralka Polona Hercog iz TK Mima in nogometaš NK Maribor Dalibor Volaš. Polone Hercog zaradi športnih obveznosti v Dohi na prireditvi žal ni bilo, zato pa je priznanje prevzel njen trener Marko Tkalec. Dalibor Volaš se je za svoj uspeh zahvalil tudi svoji ekipi: »Zelo sem vesel tega priznanja, saj mi daje potrditev, da sem na pravi poti. To mi ne bi uspelo brez pomoči soigralcev in celotne ekipe.«
Drugo mesto je pripadlo odbojkarju Maribora Sebastijanu Škorcu, tretje pa Filipu Flisarju, članu SK Branik in tekmovalcu v smučarskem krosu. Med športnicami je prejela priznanje za drugo mesto teniška igralka TK Branik Katarina Srebotnik in za tretje Nuša Rajher, tekvondoistka kluba Jitae. Naslov za najboljšo moško ekipo je tokrat pripadel nogometnemu klubu NK Maribor, Darko Milanič pa je prejel priznanje za najboljšega trenerja. Najboljša ženska ekipa pa so odbojkarice Nove KBM Branik. Priznanje za najbolj nadarjena športnika sta prejela teniška igralka ŽTK Maribor Tjaša Šrimpf in gimnastičar ŠD Center Miha Šmigoc. Železničarski šahovski klub Maribor je bil izbran za najboljšo ekipo med individualnimi športnimi panogami. Med šolskimi športnimi društvi je tokratno prvo mesto pripadlo OŠ Tabor I, drugo OŠ Bojana Ilicha in tretje OŠ Ludvika Pliberška.
Posebna priznanja so prejeli še: Ju Jitsu klub ADK Maribor, Hokejsko drsalni klub Maribor in Športno društvo Ultimate Frisbee Maribor.
Kot je že tudi tradicija so se na prireditvi podelila tudi najvišja priznanja mesta Maribor za odmevne športne dosežke ter izjemno uspešno organizacijsko in strokovno delo pri razvoju športa in rekreacije. Cizljeve plakete so prejeli: OŠ Ludvika Pliberška, Športno društvo Studenci, Ervin Vidovič, Žarko Dragšič, Vojko Debevc, Miroslav Smerdu, Darko Golob, Sandi Sajko, Igor Košak, Igor Ćosić in judo klub Branik Broker.
 
Na prireditvi so nastopili Maja Pihler Bilbi, Boštjan Bračič, Športni center Barada, Plesno društvo Samba in Tigrice.
 
Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta