Župan Franc Kangler bo v imenu MOM prejel nagrado Vision City
vodoravna delilna črta

 

 
V okviru PRO.PR konference 2012, ki bo od 21. do 24. marca 2012 potekala v Mariboru, bo župan Franc Kangler v imenu Mestne občine Maribor prejel nagrado Vision City.
 
Vision City je nagrada, ki se podeljuje na podlagi kriterijev razvoja ekologije, vzgoje, športa, kulture in mladih. Kot so zapisali predstavniki PRP.PR konference v obrazložitvi, se je Maribor uspel iz nekdaj močno industrijskega mesta preoblikovati v univerzitetno in turistično središče. »Gospod Franc Kangler je kljub finančni krizi razumel pomembnost »brendiranja« in pozicioniranja mesta Maribor tudi zunaj meja Republike Slovenije. S svojimi odločitvami je ustvaril podobo mesta Evropske prestolnice kulture, Evropske prestolnice mladih in gostitelja Zimske univerzijade ter skozi komunikacijo ustvarja novo percepcijo Maribora znotraj teritorija sosednjih in ostalih evropskih držav, pri čemer ustvarja novo dodano vrednost, ki bo zaznamovala zgodovino.«
 
Člani komisije, ki so sprejeli to odločitev, so: Darko Popović, PINK TV, Srbija; Amela Odobašić, RAK, Bosna in Hercegovina; Ljiljana Mihajlović, Narodno pozorište, Srbija; Nikolina Dežmarić Krofak, Varteks, Hrvaška; Igor Kraišnik, Apriori Communications, Bosna in Hercegovina; Feđa Hadžifejzović, Face Agency, Bosna in Hercegovina; Tatjana Novak, Press Clipping, Slovenija; Jelena Pavičević, Benefit, Črna Gora; Maja Lončar, Apriori Communications, Katar; Josipa Terzić, Apriori organizacija, Bosna in Hercegovina; Goran Stojanović, Press Clipping, Makedonija.
 
Nagrada Vision City bo podeljena Mestni občini Maribor v petek, 23. 03. 2012, ob 20. uri v Hotelu Habakuk v Mariboru, s strani gospoda Richarda Linninga, IPRA, s sedežem v Londonu.


vodoravna delilna črta