3. Mariborska noč v Novalji
vodoravna delilna črta


Tretja Mariborska noč v Novalji je znova privabila številne obiskovalce. Mestna občina Maribor in mesto Novalja na Pagu uspešno sodelujeta že dalj časa na področju kulture in turizma. Sodelovanje mest temelji na prijateljskem odnosu in uspešni medsebojni promociji, saj so Slovenci pomembni turisti na Pagu, medtem ko Hrvati predstavljajo zelo velik odstotek turistov, ki smučajo na Mariborskem Pohorju.

 

 

Plod tega je bila uspešna predstavitev Novalje v Mariboru v marcu, štajerska prestolnica pa je zadnjo soboto v juliju organizirala že tretjo Mariborsko noč na Pagu, v okviru katere je potekala predstavitev mariborskega zimskega turizma, degustacija vin in kulinaričnih dobrot. Ob tej priložnosti sta župan Mestne občine Maribor Franc Kangler in župan mesta Novalja Ivan Dabo podpisala Sporazuma o sodelovanju mesta Novalja pri projektu Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012.

 

 

Na Mariborski  noči so vse zbrane v dobro voljo spravljali številni glasbeni gostje in kulturno umetniška društva – Štajerski baroni, Show band klobuk, Zapeljivke, Tim Ribič, KUD »Milka Zorec« - Hotinja vas in KUD Ivan Lončarič« Trniče.

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta