Uspešno izvedena akcija »Star papir za novo upanje«
vodoravna delilna črta


Ob Dnevu zemlje, 22. aprilu, je v Mestni upravi Mestne občine Maribor in Upravni enoti Maribor potekala vseslovenska akcija zbiranja starega papirja v dobrodelne namene »Star papir za novo upanje«, ki jo organizirata društvo Ekologi brez meja in podjetje Dinos. Ves papir, ki smo ga zbrali s pomočjo zaposlenih, smo odvrgli v zabojnik, pri tem pa so sodelovali tudi župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, podžupana Milan Mikl in mag. Tomaž Kancler, direktorica Mestne uprave Milica Simonič Steiner ter direktor podjetja Snaga d.o.o. Ivan Hajnšek.

Mestna občina Maribor poziva občane, da se tudi sami aktivno vključijo v akcijo »Star papir za novo upanje« v svojem podjetju, šoli ali vrtcu. Posamezniki, ki bodo individualno zbirali stari papir, lahko le-tega odvržejo v zabojnike, ki so 22. aprila 2011 postavljeni v vseh treh zbirnih centrih podjetja Snaga d.o.o. (Streliška cesta za TUŠ črpalko, Plinarniška ulica pri Plinarni Maribor in Lahova ulica pri Surovini) in so posebej označeni z napisom »Star papir za novo upanje«. Zbran papir bo podjetje Snaga d.o.o. po koncu akcije dostavilo na podjetje Dinos.

V primerjavi s preteklimi zbiralnimi akcijami bo to akcija na nacionalnem nivoju, njen izkupiček pa bo v celoti namenjen v dobrodelne namene. Zbrana finančna sredstva bodo organizatorji namenili otrokom v Sloveniji in v Afriki.  Slovenski otroci in mladostniki bodo v okviru natečaja, ki bo potekal v okviru projekta Star papir za novo upanje, sami izbrali, komu v Sloveniji naj se nameni polovica zbranih sredstev. Drugo polovico tako zbranih sredstev pa bodo namenili za gradnjo izobraževalnega centra v državi Malavi v Afriki za otroke s posebnimi potrebami.

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

 


vodoravna delilna črta