Uspešna izvedba prostovoljske akcije "Dan za spremembe" v MOM
vodoravna delilna črta


V soboto, 26. marca 2011, se je okrog 80 zaposlenih v Mestni občini Maribor, v Upravni enoti Maribor, v PU Maribor, v javnih gospodarskih zavodih in podjetjih ter nekaj mestnih svetnikov udeležilo vseslovenske prostovoljske akcije »Dan za spremembe«.

 

 

Prostovoljci so na ta dan sodelovali v raznih aktivnostih. Družili so se s stanovalci domov za starostnike, z njimi igrali družabne igre, sadili rožice, umetniško ustvarjali ter se pogovarjali. Ob koncu so se nekateri prostovoljci že dogovorili za naslednji obisk pri svojih novih prijateljih. 

 

Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, podžupana Milan Mikl in Janez Ujčič, varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik in mestna svetnica Jelka Kolmanič so pred Domom pod gorco zasadili češnje in s tem doprinesli h kreiranju prijaznega okolja za uporabnike v doma.

 

Stanovalce iz nekaterih domov za starostnike so prostovoljci spremljali ob obisku Zavetišča za živali Maribor, kamor nas je varno pripeljal turistični vlakec »Jurček«. V zavetišču so se srečali še z ostalimi prostovoljci, skupaj pozdravili živali in nato nekatere od njih popeljali na sprehod v bližnji gozd.

 

Prostovoljci so sodelovali tudi v akciji odstranjevanja grafitov in barvanja otroških igral. Na dveh transformatorskih postajah (na Lentu in v Melju) so odstranili nezaželene grafite, medtem ko so v parku ob Pekrskem potoku na otroška igrala nanesli otrokom prijazne in vesele barve.

 

Z izvedbo prostovoljske akcije in sodelovanjem na »Dnevu za spremembe« smo izredno zadovoljni. Na ravni Mestne občine Maribor smo s sodelovanjem na način, da smo na dogodek povabili vse zaposlene, naredili korak in začeli »spreminjati«. Prostovoljci so domov odšli pozitivno vzpodbujeni ter z željo, da tudi v prihodnje sodelujejo v kakšni podobni prostovoljski akciji.

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

 


vodoravna delilna črta