Vabilo na odprtje prenovljenega strelišča v Melju
vodoravna delilna črta


V sredo, 30. marca 2011, ob 16. uri ob strelišču, Trdinova ulica 20 (Športni center Melje), Maribor.

 

Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler in predsednik Strelske zveze Maribor Bojan Udovč vas vljudno vabita na odprtje prenovljenega strelišča za streljanje z orožjem malega in velikega kalibra v Melju.

 

Kratka slovesnost bo potekala v sredo, 30. marca 2011, ob 16. uri ob strelišču, Trdinova ulica 20 (Športni center Melje).

Zgodovina strelišča v Melju sega že v leto 1960. Vse od takrat Zveza strelskih društev Maribor in Mestna občina Maribor skrbita, da na njem potekajo nemotene aktivnosti z orožjem malega in velikega kalibra. Na strelišču so se redno odvijala tekmovanja za strelske družine z malokalibrskim orožjem.  

S spremembo zakonodaje o posedovanju orožja se je število strelskih družin zmanjšalo, posledično so se zmanjšale tudi aktivnosti na strelišču. S strelci Strelskega društva Policist je strelišče dobilo nov zagon in ponovno zaživelo.

Zaradi zastarelosti in neustreznosti protihrupne ograje ter vedno večjih potreb po strokovni uporabi malokalibrskega orožja se je Mestna občina Maribor v sodelovanju Zvezo strelskih društev Maribor odločila za obnovo strelišča. Skupna vrednost investicije je bila 60.000 evrov. Mestna občina Maribor je bila uspešna na razpisu Fundacije za šport, od katere smo pridobili 20.000 evrov sredstev. 20.000 evrov je prispevala tudi Zveza strelskih društev Maribor.

S to prenovo je strelišče v Melju postalo edinstven tovrsten objekt v štajerski regiji in omogoča nemoteno vadbo ter tekmovanja z orožjem malega in velikega kalibra.


vodoravna delilna črta