Učenci OŠ Draga Kobala Maribor-POŠ Brezje prejeli drugo nagrado


Podjetje Netvizija, ki se podpisuje kot organizator humanitarno-družinskih dogodkov Čarobni dan, je s pomočjo pokrovitelja Office 1 Superstore v začetku januarja obiskalo in s paketi za nadaljnje kreativno ustvarjanje obdarilo otroke OŠ Draga Kobala Maribor-POŠ Brezje, ki so sodelovali v okviru nagradnega likovnega natečaja »Sonček je…«.

 

Natečaj se je z razstavo prejetih risbic zaključil 19. decembra 2010 na zimskem Čarobnem dnevu na Mariborskem Pohorju. Strokovna žirija je sicer imela težko in nehvaležno delo, saj so v sklopu natečaja prejeli kar 1378 izdelkov otrok vrtcev in 1. triade osnovnih šol, ki so še enkrat dokazali, da lahko otroška energija in sončno srce proizvajata čudežne stvaritve. Med  48 sodelujočimi šolami in 30 vrtci je strokovna žirija tako nagradila 24 šol in vrtcev znotraj dveh osnovnih kategorij: najboljša skupinska risbica in šola oz. vrtec z največ umetninami, poleg tega pa še vrsto nagrad za posebne dosežke.

 

Učenci OŠ Draga Kobala Maribor-POŠ Brezje so prejeli drugo nagrado v kategoriji za šolo z največ umetninami. Otroci prve triade – drugi in tretji razred so pod vodstvom mentoric Alenke Raiter in Milene Kocbek Krajnc izdelali zanimive in izredno kreativne umetnine, s katerimi so pokazali, da je lahko sonce tudi rdeče, modro ali celo zeleno, saj sonce navsezadnje izhaja iz nas samih.

 

Na pomladnem Čarobnem dnevu, ki bo 16. aprila potekal v Kobilarni Lipica, in kjer bomo ponovno občudovali gracioznost lipicancev in lepoto kraške pokrajine, pa bodo lahko obiskovalci in tudi vsi mali ustvarjalci občudovali izbor oz. razstavo nagrajenih umetnin tako iz naših preteklih natečajev "Ko bom velik, bom…" in "Sonček je…" kot tudi iz obstoječega Čarobna dobra vila in nagajivi škrat, katerega zaključek oz. razglasitev zmagovalcev bo ravno v Lipici.

 

 

Vabljeni torej na Čarobni dan v Lipico!