Delovni sestanek s predsednikom Vlade RS
vodoravna delilna črta


Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler se je danes, 27. decembra 2010, v Ljubljani sestal s predsednikom Vlade RS Borutom Pahorjem. Na delovnem sestanku so bili prisotni še ministrica za kulturo Majda Širca, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS in predsednik sveta JZ Maribor 2012 Jožef Školč, državni sekretar na Ministrstvu za kulturo dr. Stojan Pelko, predsednik programskega sveta JZ Maribor 2012 Tomaž Pandur in programski direktor Mitja Čander. Na sestanku so spregovorili o prioritetnih investicijah v okviru Evropske prestolnice kulture 2012 ter zagotavljanju finančnih virov za štiri projekte – Umetnostno galerijo Maribor, Terminal 12/MAKS, knjižnico na Rotovškem trgu in ureditev nabrežja reke Drave z novo brvjo.

 

 

Prisotni so se dogovorili, da se bodo do 15. januarja 2011 ponovno sestali, pri čemer je predsednik Vlade RS Borut Pahor izpostavil, da je omenjene štiri projekte potrebno izpeljati za potrebe Evropske prestolnice kulture 2012. V ta namen bo spomladi prihodnje leto z ekipo obiskal Maribor.

 

 

Župan Franc Kangler je s predsednikom Borutom Pahorjem spregovoril tudi o delovanju Pošte Slovenije in vodstvu le-te. Iz pogovora je bilo razumeti, da predsednik zaupa vodenje ustanove direktorju Alešu Haucu, saj Pošta pod njegovim vodstvom uspešno posluje. Župan upa, da bo edina državna ustanova, ki ima sedež v Mariboru, ohranila sedanje vodstvo še naprej in da se nad njim ne bodo izvajali politični pritiski.

 

 


vodoravna delilna črta