Varnostni sosvet MOM podaril lutkovno predstavo
vodoravna delilna črta


Varnostni sosvet Mestne občine Maribor je v sredo, 22. decembra 2010, bolnim otrokom, ki se zdravijo v Pediatrični kliniki v UKC Maribor, kot znak pozornosti podaril lutkovno predstavo »Kam pa kam kozliček?«. Predstava je igriva zgodba o kozličku, ki hoče biti velik in govori o odnosih med otroci in odraslimi. Otroci so bili nad predstavo navdušeni, zadovoljni pa so bili tudi njihovi starši, ki ta čas spremljajo svoje otroke pri bolnišničnem zdravljenju.

 

Predstavniki varnostnega sosveta MOM, višji policijski inšpektor na PU Maribor Darko Lamot , tiskovni predstavnik PU Maribor Bartolo Lampret in sekretar varnostnega sosveta Aleš Škof so v prisotnosti predstavnic mariborske pediatrije doc. dr. Nataše Macun Varda, dr. Maje Vičič in Urške Jodl Skalicky imeli prijeten občutek, da so v tem predbožičnem času storili nekaj dobrega za otoke - za kratek čas so jim misli o njihovih tegobah povezanih z boleznijo odnesli vstran.

 

Varnostni sosvet je v iztekajočem letu realiziral vse zastavljene cilje in uspešno izvedel številne preventive akcije (»Postajališče ni parkirišče!«, »Vzeli ste mi parkirno mesto-vzemite še mojo invalidnost!«, »Stop grafiti!«, »Droga ubija!«, »Prazniki brez petard!« itd.), misli njegovih predstavnikov pa so že usmerjene v prihajajoče leto. Varnostni sosvet MOM si je tako v letu 2011 zastavil, med ostalimi nalogami, tudi intenzivnejše sodelovanje z otroki in mladostniki, predvsem na preventivnem področju, s ciljem osveščanja pred vsemi oblikami mladostniške delikvence.

 


vodoravna delilna črta