Slovesnost v počastitev praznika MOM
vodoravna delilna črta


Včeraj, 19. oktobra 2010, je v Dvorani Union potekala slovesnost v počastitev praznika Mestne občine Maribor. Ob tej priložnosti je župan Mestne občine Maribor Franc Kangler izpostavil pomembnost zavedanja zgodovine Maribora in leto 2014, ko bo mesto praznovalo 850. obletnico odkar je bil Maribor prvič omenjen v pisni listini.

 

 

Nagrade Mestne občine Maribor so prejeli:

-          Zlati grb mesta Maribor Stanislav Brglez za dolgoletno delo in uspehe, dosežene na področju gospodarstva in za osebni prispevek k družbenemu razvoju našega mesta.

 

-          Srebrni grb mesta Maribor msgr. dr. Stanislav Lipovšek za več kot tridesetletno pastoralno ter vzgojno in pedagoško delo v našem mestu.

 

-          Bronasti grb mesta Maribor mag. Marko Slavič za organizacijsko in razvojno delo v dobro varovancev Doma Danice Vogrinec Maribor ter za njegov prispevek k razvoju institucionalnega varstva starejših v ožjem in širšem prostoru. 

 

 

Listino mesta Maribor so prejeli:

-          Pevska šola CS za dosežke in zasluge pri uveljavljanju in razvijanju glasbene kulture otrok ter vzgojno-izobraževalno delo na tem področju.

 

-          Pravna fakulteta Univerze v Mariboru za 50-letno visokošolsko vzgojno-izobraževalno delo na področju prava ter izjemen prispevek h gospodarskemu in družbenemu razvoju našega mesta.

 

-          Prostovoljno gasilsko društvo Pekre ob častitljivi 120-letnici, za prostovoljno in človekoljubno delo, zaščito ljudi in njihovih materialnih dobrin.

 

 

Mestne pečate so prejeli:

 

-          Upravna enota Maribor za kakovostno in učinkovito zagotavljanje upravnih storitev občankam in občanom pri uresničevanju njihovih pravic in obveznosti.

 

-          Pogrebno podjetje Maribor d.d. ob častitljivi 140-letnici uspešnega delovanja in uresničevanja investicijskih projektov na področju pogrebne in pokopališke dejavnosti.

 

-          Arhitekturni atelje Reichenberg Arhitektura d.o.o. za zasluge pri soustvarjanju arhitekturne podobe našega mesta in trajen prispevek k bogatitvi arhitekturne kulturne dediščine v ožjem in širšem prostoru.  

 

 

 

 

V kulturnem delu so nastopili:

 

 

Nika Gorič, vokal

 

Bojan Gorič, spremljava na klavirju

 

 

Klavirski trio »INFINITUM« s Konservatorija za glasbo in balet Maribor

 

Simon Petek, violina

 

Ana Kopše, violončelo

 

Nejc Kamplet, klavir

 

Mentorica: Petra Neuvirt

 

 

 

Več fotografij s prireditve si lahko ogledate tukaj.

 


vodoravna delilna črta