Vabilo na javno debato na temo zaposljivosti in zaposlenosti mladih v Mariboru
vodoravna delilna črta


Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, v sodelovanju z Mrežo MaMa, v okviru nacionalnega projekta Delo za mlade!, vabi mlade od 15 do 30 let v sredo, 13.10.2010, ob 13. uri v dvorano Gustaf (Kulturni center Pekarna, Maribor) na javno debato, ki bo odprl temo zaposljivosti in zaposlenosti mladih v Mariboru.

 

Mladi, predstavniki gospodarstva in ostalih pristojnih služb bomo skupaj iskali odgovore na izzive, s katerimi se sooamo mladi pri vstopu na trg dela ter kaj konkretno bomo skupaj naredili, da stanje izboljšamo.

 

Mladi imajo priložnost, da povedo, kaj je njihov izziv!

 

Na 4-urnem srečanju bomo skušali predstaviti poglede in izzive mladih na področju zaposlovanja ter pogled in delovanje strokovnjakov s tega področja na lokalni ravni. Ta tematika je v zadnjem času vse aktualnejša, zato jo želimo osvetliti in se vprašati, kaj lahko skupaj naredimo za izboljšanje stanja v lokalnih okoljih, s kakšnimi aduti že razpolagamo, nekatere pa bomo s pomočjo debate še odkrili ter na njih v mednarodnem letu mladih 2010/2011 gradili.

 

Javna debata je eden izmed 25 lokalnih dogodkov, ki bodo v mesecu septembru in oktobru v okviru nacionalnega projekta Delo za mlade! potekali po vsej Sloveniji. Ugotovitve lokalnih dogodkov bodo mladi predstavili relevantnim akterjem s področja zaposlovanja na nacionalnem dogodku v mesecu decembru.

 

Projekt Delo za mlade! v sodelovanju z mladinskimi centri in s podporo Programa Mladi v akciji v Sloveniji izvaja Zavod Mladinska mreža MaMa.

 

 

Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Trg revolucije 9, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org.

 

 


vodoravna delilna črta