Prevzem novih avtobusov
vodoravna delilna črta


Na Trgu svobode je potekal prevzem petih novih avtobusov znamke Mercedes – Conecto za mestni avtobusni promet, ki ga v koncesiji izvaja Veolia Transport Štajerska. Na prevzemu, ki sta bila prisotna župan Mestne občine Maribor Franc Kangler in predsednik uprave družbe Veolia Transport Štajerska Bo Karlsson.

 

 

Avtobusi, ki smo jih naročili v mesecu decembru 2009, so bili izdelani v Mercedesovi tovarni v Turčiji. Izdelani so po Evropskih standardih z upoštevanjem vseh EU direktiv, najpomembnejša je izvedba pogonskega agregata – motorja, ki je v Euro 5 izvedbi s sistemom EEV, ki minimizira emisije in število prašnih delcev v prostor. Mesto Maribor je obremenjeno s prašnimi delci, zato je Mestna občina Maribor z nabavo ekološko ustreznih vozil za javni potniški promet naredila korak k bolj ekološki prihodnosti. To bo tudi iztočnica za razpis novega koncesijskega obdobja v letu 2011.

 

Avtobusi so t.i. nizkopodne izvedbe z nagibnim  sistemom, ki omogoča vstopanje invalidom na vozičkih ali mamicam z otroškimi vozički. Notranjost potniškega prostora je v eni ravnini – brez vmesnih stopnic, kar je zelo pomembno za ljudi z omejenimi gibalnimi sposobnostmi. Na avtobusih so sedeži posebej prilagojeni starejšim in invalidom, saj je omogočeno varno sedenje z dodatnimi oprijemi in najavljanje želenega izstopanja iz samega sedišča. Avtobusi so v celoti klimatizirani in imajo nameščene elektronske smerne table.

 

 

Vsem uporabnikom želimo varno in prijetno vožnjo z novimi avtobusi.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

 


vodoravna delilna črta