Mestna občina Maribor je Q-občina 2010
vodoravna delilna črta


Mestna občina Maribor in Občina Mokronog-Trebelno sta včeraj, v četrtek, 8. aprila 2010, v sklopu strokovnega posveta Dnevi občin in srečanje županov na Otočcu prejeli nagrado Q-občina 2010, ki jo podjetje Planet GV podeljuje občinam z najodličnejšim komuniciranjem. Mestna občina Maribor je bila nagrajena med mestnimi občinami, Občina Mokronog-Trebelno pa je zmagovalka v kategoriji manjših občin. Zmagovalni občini sta prejeli največ točk v ocenjevanju, ki je potekalo na podlagi izpolnjenega vprašalnika, ki so ga rešile prijavljene občine, in s pomočjo metodologije skrivnostnega nakupa, ki jo je izvedlo podjetje Skrivnostni nakup. »Med prijavljenimi občinami smo preverjali predvsem poslovanje in komuniciranje občin z občani, število zaposlenih in profile oseb, ki komunicirajo z občani, njihovo odzivnost, kanale komuniciranja, ki jih pri tem uporabljajo, kako posodabljajo spletne rešitve, kako zaposlene usposabljajo in ne nazadnje kakšni so etični kodeksi posameznih slovenskih občin, če jih te le imajo. Namen razpisa in priznanja Q-občina je javno predstaviti tiste občine, ki se sistematično prizadevajo izboljšati kakovost svojih storitev in spodbuditi k nadaljnjim projektom posodobitve dela in opreme v občinah,« so zapisali organizatorji.

 

Priznanje za občino z najodličnejšim komuniciranjem Q-občina 2010 je v imenu Mestne občine Maribor prejela direktorica Sekretariata za splošne zadeve Branka Thaler, ki je ob tej priložnosti povedala, da je nagrada Q-občina 2010 rezultat prizadevanja vseh uslužbencev, ki si prizadevajo za ažurno obveščanje javnosti. »Prejeto priznanje nas zavezuje k temu, da sledimo razvoju e-poslovanja ter trendom izboljševanja kakovosti svojih storitev na spletu. S spletno stranjo bomo tudi v bodoče poskušali dosegati uporabnikom prijazen način za dostop do informacij in komunikacijo z občinsko upravo,« je dodala Branka Thaler.

 

Priznanje za dosežke na področju komuniciranja so prejeli še Mestna občina Ptuj in občini Cirkulane ter Videm pri Ptuju. Nagrada Q-občina 2010, ki jo Planet GV letos podeljuje tretjič zapored, slovenske občine spodbuja k bolj kakovostnem delovanju.

 


vodoravna delilna črta