Prihod Njegove svetosti XIV. Dalajlama Tenzina Gyatsa v Maribor
vodoravna delilna črta


Danes, v ponedeljek, 5. aprila 2010, je Njegova svetost XIV. Dalajlama Tenzin Gyatso s spremstvom prispel v Maribor. Ob prihodu v Hotel Habakuk je Njegovo svetost Dalajlamo pričakal župan Mestne občine Maribor Franc Kangler ob prisotnosti soproge Tanje in hčerke Maše, poslanca Republike Slovenije v Evropskem parlamentu Iva Vajgla in soproge Mojce Zlobko Vajgl ter članice mestnega sveta Mestne občine Maribor Gaje Lašič. Ob tej priložnosti je župan gostu zaželel prijetno bivanje v Mariboru. »Počaščen sem, da se je Njegova svetost Dalajlama odzvala našemu povabilu,
kar je vsekakor priznanje za naše mesto. Kot župan mesta, ki bo leta 2012 Evropska prestolnica kulture, si prizadevam za medkulturnost in medversko razumevanje, zato sem prepričan, da bo Dalajlama pustil nepozaben pečat v našem okolju,« je povedal župan Franc Kangler.

 

Njegova svetost Dalajlama je Maribor obiskal na povabilo Mestne občine Maribor, Univerze v Mariboru, Prve gimnazije Maribor, Društva za boljši svet in Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor. V okviru obiska, ki bo med 5. in 7. aprilom 2010, bo Njegova svetost zasadil drevo miru v Mestnem parku, obiskal Prvo gimnazijo Maribor, javno predavanje z naslovom »Etika za novo tisočletje« pa bo namenil predvsem dijakom in študentom.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.


vodoravna delilna črta