Obisk Njegove Svetosti Dalajlame v Mariboru (5. - 7. april 2010)
vodoravna delilna črta


Na povabilo Mestne občine Maribor, Univerze v Mariboru, Prve gimnazije Maribor, Društva za boljši svet in Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor se je Njegova svetost Dalajlama odzval povabilu, da obišče mesto Maribor.

 

V okviru obiska, ki bo med 5. in 7. aprilom 2010, se bo Njegova svetost Dalajlama srečal z županom Mestne občine Maribor Francem Kanglerjem, obiskal Prvo gimnazijo Maribor in zasadil drevo miru v Mestnem parku. Njegova svetost Dalajlama bo javno predavanje z naslovom »Etika za novo tisočletje« namenil predvsem dijakom in študentom, predavanje pa bo odprto tudi za širšo javnost. Predavanje v Dvorani Tabor bo potekalo v angleškem jeziku in bo prevajano v slovenščino.

 

Njegova svetost Dalajlama je Nobelov nagrajenec za mir in hkrati ena največjih moralnih avtoritet, zato bo obisk potekal na humanistični ravni in s težnjo, da poslušalce vzpodbudi k razvijanju etike kot temelja življenja. V času finančne krize se hkrati soočamo s krizo človeških vrednot. Mlada generacija je tista sila, ki bo kmalu imela moč, da spremeni ekonomsko, politično, ekološko in etično situacijo v Evropi. Predavanje Njegove svetosti jim lahko služi kot dragocena smernica za uresničitev teh ciljev.

 

Javno predavanje z naslovom »Etika za novo tisočletje« bo potekalo v torek, 6. aprila 2010, ob 13. uri v Dvorani Tabor. Vstopnice za predavanje so naprodaj preko spletne strani www.eventim.si/dalajlama in na prodajnih mestih v Dvorani Tabor (Koresova 7, Maribor), v nakupovalnem središču Europark (Pobreška 18, Maribor) in v nakupovalnem središču Citypark (Šmartinska cesta 152g, Ljubljana).

 

Dijaki in študenti so pri nakupu vstopnice upravičeni do 30 oz. 33 odstotnega popusta ob predložitvi dijaške oz. študentske izkaznice. Dijaki in študenti lahko uveljavljajo popust na prodajnih mestih v Dvorani Tabor, nakupovalnem središču Europark v Mariboru in v nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani.

 

Informacije o obisku Njegove svetosti Dalajlame v Mariboru so objavljene na spletni strani www.maribor.si/dalajlama, več o spremljevalnem programu »Daj mi mir« lahko preberete na spletni strani www.maribor.si/dajmimir.

 

Spremljanje predavanja bo omogočeno na povezavi http://www.maribor.si/povezava.aspx?pid=4964.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  PROGRAM OBISKA NJEGOVE SVETOSTI XIV. DALAJLAME TENZINA GYATSA V MARIBORU (5. – 7. APRIL 2010)
vodoravna delilna črta