Vabilo na zaključno prireditev projekta PASAVČEK »RED JE VEDNO PAS PRIPET!«
vodoravna delilna črta
22.3.2010


V četrtek
, 25. marca 2010, ob 10. uri na Trgu svobode v Mariboru.


Direkcija RS za ceste - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu že peto leto sodeluje v mednarodnem projektu Euchires, katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Zaščita otrok v avtu je eden najbolj učinkovitih ukrepov za izboljšanje varnosti. Otroci v Sloveniji poznajo akcijo pod imenom priljubljene figurice PASAVČEK.

Po osnovnih šolah in vrtcih že od jeseni 2009 poteka projektno delo, v katerega so vključeni otroci od 4. do 12. leta ter njihovi starši. Projekt temelji na pozitivni spodbudi za uporabo otroških sedežev med vožnjo v avtomobilu. Osrednja figura  projekta je lik Pasavčka, ki na zabaven način opozarja otroke: Red je vedno pas pripet!

V okviru projekta PASAVČEK bomo v sodelovanju z Direkcijo RS za ceste - Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijsko upravo Maribor, Zdravstvenim domom Maribor – Reševalno postajo, Mestno redarsko službo, Zvezo prijateljev mladine Maribor in predstavniki avto moto društev izvedli zaključno prireditev RED JE VEDNO PAS PRIPET!

 

 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 25. marca 2010, ob 10. uri na Trgu svobode v Mariboru. V primeru dežja bo prireditev prestavljena na četrtek, 1. april 2010.

 

 

Na prireditvi bomo otroke s pomočjo demonstracijskih naprav SPV poučili o pomembnosti uporabe ter pravilnem načinu pripenjanja z varnostnim pasom. Za zabavo in prijetno vzdušje bo poskrbel čarovnik Grega.

 

 

 

 

PROGRAM AKCIJE RED JE VEDNO PAS PRIPET

 

Organizator: Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

 

Kraj dogajanja: Trg svobode

 

Začetek prireditve ob 9.30 uri

 

 

9:30 – 10:00

 

  • Prihod otrok na prireditveni prostor in sprejem otrok s strani moderatorja, nastop čarovnika GREGA in povabilo za sodelovanje v ustvarjalni delavnici Zveze prijateljev mladine Maribor ter preizkus demonstracijskih naprav SPV.

 

 

10:30 – 10:45

 

  • Pozdravni nagovor udeležencem prireditve.

 

 

 

10:00 – 12:30

 

  • Predstavitev osnovnih šol in vrtcev,
  • Demonstracijske naprave SPV,
  • Poligon »KOLESARČKI« za otroke,
  • Ogled policijskih enot, mestne redarske službe, reševalnega vozila,
  • Predstavitev prodajalcev otroških sedežev.

     

 

12:30 – 13:00

 

ZAKLJUČEK PRIREDITVE

 

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 


vodoravna delilna črta