Brezplačni ogled filma za otroke socialno ogroženih družin MOM
vodoravna delilna črta


Mestna občina Maribor bo v okviru humanitarne akcije »Darujmo s srcem« in v sodelovanju z ustanovo Rdeča žoga otrokom omogočila ogled družinskega komičnega filma »Alvin in veverički 2«. Mestna občina Maribor je k ogledu povabila 100 otrok iz socialno ogroženih družin Mestne občine Maribor, ustanova stanova Rdeča žoga pa je k akciji pritegnila tudi Zvezo prijateljev mladine Maribor in k ogledu filma povabila 75 otrok iz rejniških družin.

 

»Veseli me, da bomo lahko s pomočjo humanitarne akcije 'Darujmo s srcem' otrokom omogočili ogled tega filma ter jim tako polepšali njihov vsakdan. Ob tej priložnosti se zahvaljujem ustanovi Rdeča žoga in kinematografu Kolosej Maribor za sodelovanje in njihov prispevek,« je povedal župan Mestne občine Maribor Franc Kangler.

 

 

Ustanova Rdeča žoga je nepridobitna dobrodelna organizacija, namenjena različnim vrstam pomoči /finančni, materiali ali storitveni/ oz. investiranju v pomoč socialno ogroženim družinam, aktivnemu vključevanju posameznikov v dejavnost in promocijo, ustvarjanju boljših pogojev za razvoj športa na Slovenskem.

 

 

Ustanova Rdeča žoga se je na podlagi dobrodelne geste in načina, ki jo izvaja Mestna občina Maribor preko akcije Darujmo s srcem odločila podati roko in vzpostaviti sodelovanje. S prepletanjem sodelovanja lahko omogoča pomoč širšemu krogu ljudi, še posebno otrokom. »Otroci predstavljajo steber naše prihodnosti, zato morajo biti trdni, ne-omajani in dobrosrčni na svoji poti osebne rasti z vrednotami, ki jih bodo podali naprej svojim rodovom. Verjamem, da smo skupaj z Mestno občino Maribor in Kolosejem Maribor prispevali k podajanju pravih vrednot, ki bodo spremljale njihovo pot,« je povedala vodja projekta ustanove Rdeča žoga dr. Slađana Mihajlović.

 

 

Predstavo, ki jo podarja Kolosej Maribor, si bodo otroci ogledali v petek, 5. marca 2010, ob 17. uri v kinematografu Kolosej Maribor, v dvorani št. 1, Loška 13, Maribor


vodoravna delilna črta