Maribor bo Slovensko olimpijsko mesto
vodoravna delilna črta


Maribor bo v času letošnjih 21. Zimskih olimpijskih iger v Vancouvru, med 12. in 28. februarjem, Slovensko olimpijsko mesto. Pismo o nameri so danes podpisali župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, predsednik Olimpijskega komiteja (OKS) Slovenije mag. Janez Kocijančič ter direktor agencije Kraft&Werk Tomaž Gaube . »Na Snežnem stadionu pod Pohorjem želimo ustvariti olimpijsko navijaško stičišče. Točko, kjer bodo lahko naključni obiskovalci in tisti, ki bodo v olimpijsko mesto prišli z namenom ogleda športnih dogodkov iz Vancouvra, skupaj stiskali pesti za naše športnike,« pojasnjuje predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Kocijančič. Ob prenosih in posnetkih tekem iz Vancouvra bo Slovensko olimpijsko mesto obiskovalcem 17 dni ponujalo številne športno-zabavne dogodke, od teka na smučeh, hokeja, drsanja, smučanja, curlinga, deskanja pa vse do večernih koncertov.

Po tekmovanju za 46. Zlato lisico bo to v kratkem času že drugi odmeven športno-zabavni dogodek v mestu. »Maribor s Pohorjem je pomembno športno središče. 17 dni dogajanja bo v naše mesto zagotovo pripeljalo številne obiskovalce, ki bodo lahko uživali v mnogih dogodkih. Organizacija Slovenskega olimpijskega mesta pomeni priložnost za promocijo mesta in njegovih lepot, ter bo pomembno vplivala na prihajajoči letno in zimsko sezono. Slovensko olimpijsko mesto bo tudi prostor, kjer bomo Mariborčani in obiskovalci skupaj navijali za naše športnike in športnice na olimpijskih igrah,« je povedal župan Mestne občine Maribor Franc Kangler.

Organizacijo Slovenskega olimpijskega mesta v Mariboru je prevzela agencija Kraft&Werk, zlati partner OKS. »Pripravljamo program, kjer se bo v sproščenem vzdušju prepletalo veliko športnih, zabavnih in drugih atraktivnih vsebin. Načrtujemo postavitev drsališča, tekaške proge, Jump parka in drugih zanimivih prizorišč. Vsak obiskovalec bo lahko našel nekaj zase in za svojo družino, saj bo program prirejen za vse starostne skupine. Organiziran bo tudi pester zabavni program s koncerti znanih glasbenikov in nagradnimi igrami, tako da bi lahko dejali, da se bo med 12. in 28. februarjem pod Pohorjem dogajal 17 dnevni slovenski Apres Ski,« je opisal dogajanje pod Pohorjem direktor agencije Kraft&Werk Tomaž Gaube .

 

Na drsališču bo poleg drsanja organiziran tudi curling, tekme hokeja ter različna druga ledna tekmovanja. Da bo zadoščeno tudi adrenalinskim navdušencem, bo postavljen         Jump park, ki bo deskarjem in free style smučarjem omogočal adrenalinske izkušnje na snegu, obiskovalcem pa ponujal ogled snežnih akrobacij. Poskrbljeno bo tudi za vse, ki bodo želeli teči na smučeh ali ta šport šele spoznati, saj bodo vsem na voljo nasveti trenerjev in tekmovalcev.

 

Slovensko olimpijsko mesto bo odprto vsak dan od 10.00 ure dopoldan do 23.00 ure zvečer, ko se bo pester športno-družabni program končal. Med 10.00 in 17.00 uro bo program za najmlajše obiskovalce pripravljala Zveza prijateljev mladine Maribor, ki bo svoje celotno dogajanje v času zimskih počitnic preselila pod Pohorje. Dnevni intenzivnejši program se bo začel okoli 17.00 ure popoldan, ko bo, s pomočjo najnovejše tehnologije, tekme in uvrstitve slovenskih olimpijcev moč spremljati tako v živo kot na posnetkih. 17-dnevno dogajanje bo gostilo tudi številne bivše slovenske športnike, ki so zaznamovali našo bogato športno zgodovino in bodo v živo spremljali nastope naših športnikov.

 

Vzporedno s programom v Mariboru se bo projekt Slovensko olimpijsko mesto odvijal tudi v Ljubljani, na Prešernovem trgu. Celotno dogajanje v Ljubljani se bo zaključilo s slavnostnim sprejemom olimpijcev 3. marca 2010 na Prešernovem trgu. Obema mestoma je veliko uspeha pri organizaciji zaželel kanadski ambasador Pierre Guimond, ki je obenem izrazil veselje, da bodo Slovenci lahko bolje spoznali Kanado, njeno kulturo in lepote.

      

 

 

 


vodoravna delilna črta