Slovesnost v počastitev praznika MOM
vodoravna delilna črta


Včeraj, 19. oktobra 2009, je v Dvorani Union potekala slovesnost v počastitev praznika Mestne občine Maribor. Ob tej priložnosti so si obiskovalci ogledali film o Mariboru in vseh večjih projektih leta 2009. Ob tej priložnosti je župan Mestne občine Maribor Franc Kangler dejal, da je Maribor mesto priložnosti in izzivov. »Največji dosežek je zagotovo, da je Svet ministrov 12. maja Maribor s partnerskimi mesti uradno potrdil za Evropsko prestolnico kulture 2012,« je poudaril župan.

 

Na slovesnosti sta direktor podjetja Nigrad d.d. Silvo Plesnik in predsednik uprave Raiffeisen Bank d.d. Klemens Nowotny županu izročila čeka za humanitarno akcijo Darujmo s srcem in tako izkazala pomoč podjetij za socialno ogrožene družine, ki so v letošnjem letu zaradi gospodarske krize čutili še toliko večje pomanjkanje.

 

Priznanje častni občan mesta Maribor je prejel Rudolf Moge, in sicer v znak zahvale in spoštovanja, za izjemni prispevek k razvoju šolstva ter vsestransko delovanje, s katerim je popisal pomembni list kulturne zgodovine našega mesta.

 

Nagrade Mestne občine Maribor so prejeli:

-         Zlati grb mesta Maribor mag. Franci Pivec za zasluge pri ustanavljanju visokošolskih zavodov in Univerze v Mariboru ter osebni prispevek h kulturnemu in družbenemu razvoju našega mesta.

-         Srebrni grb mesta Maribor prim. prof. dr. Elko Borko za petdesetletno strokovno, znanstveno-raziskovalno in pedagoško delo v medicini ter osebni prispevek k razvoju ginekologije in porodništva.

-          Bronasti grb mesta Maribor Valter Pristovnik za osebni prispevek pri dolgoletnem uveljavljanju obrtništva in podjetništva pri nas ter za zaslužno delovanje na družbenem in športnem področju.

 

Listino mesta Maribor so prejeli:

-          Društvo EIP Slovenija Šola za mir za prizadevanja pri uresničitvi univerzalnih načel državljanske vzgoje v Sloveniji in izjemen prispevek k ugledu našega mesta doma in v mednarodnem prostoru,

-          Medobčinsko društvo Sožitje Maribor za 45 let delovanja, dosežke in zasluge pri prostovoljnem, človekoljubnem delu in skrbi za osebe z motnjo v duševnem razvoju na območju Maribora in okolice in

-          Nadškofija Maribor ob častitljivi 150-letnici teološke šole in visokega šolstva v Mariboru, za izjemen prispevek k ohranitvi slovenske kulture in slovenstva.

 

Mestne pečate so prejeli:

-          Društvo tabornikov rod XI. SNOUB Miloša Zidanška,

-          Pointing,

-          Mestna četrt Tabor in

-          Mestna četrt Tezno.

 

 

 

Mestne pečatnike so prejeli:

-          Ivan Bračko,

-         Danilo Burnač in

-          Andrej Kajbič.

 

V kulturnem delu so nastopili Akademski pevski zbor Maribor pod vodstvom zborovodkinje Zsuzse Budavari Novak, Brass Band Maribor pod vodstvom dirigenta Franca Rizmala in Branko Rožman, harmonika ter Petra Božič, violina.

Več fotografij s prireditve si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta