Odprtje zavetišča za živali v Mariboru
vodoravna delilna črta
19.10.2009


V Mariboru smo po več kot dvajsetih letih agonije dočakali odprtje novega zavetišča za živali na Teznem, kjer bo prostora za 55 psov in 35 mačk ter nekaj prostoživečih živali.

 

V soboto, 17. oktobra 2009, je v Mariboru potekalo slavnostno odprtje novega zavetišča za živali, na katerem se je zbralo več tisoč obiskovalcev v podporo temu težko dočakanemu dogodku. »Danes je poseben praznik Maribora in kot župan sem ponosen, da so zapuščene živali končno dobile sodobne in urejene prostore za bivanje. Projekt zavetišča za živali je vzoren primer konstruktivnega sodelovanja in je rezultat vztrajnih prizadevanj različnih posameznikov in skupin, pri tem pa velja izpostaviti Društvo za varstvo in proti mučenju živali Maribor, mestno četrt Tezno in 24 članov mestnega sveta, ki so brez glasu proti potrdili lokacijo novega zavetišča za živali,« je na otvoritvi povedal župan Mestne občine Maribor Franc Kangler. Slavnostnega odprtja se je udeležil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Milan Pogačnik, ki je Mariborčanom čestital za pomembno pridobitev. »Zavetišče za živali morda zveni skromno, a je to veliko dejanje, saj živali potrebujejo našo pomoč. Naša žival je naša odgovornost,« je izpostavil minister.

 

Za eno najsodobnejših zavetišč za zapuščene živali bo skrbelo Društvo za varstvo in proti mučenju živali Maribor, ki je doslej upravljalo z začasnim zavetiščem v Zrkovcih. »Maribor je pokazal, da ima široko srce. To je dan zmage razuma,« je veselje ob otvoritvi izrazil prim. prof. dr. Erih Tetičkovič, predsednik Društva za varstvo in proti mučenju živali Maribor. Za blagoslovljen pričetek delovanja zavetišča je poskrbel stolni župnik dr. Stanko Lipovšek, ki je živalim zaželel varno ter prijetno bivališče ter veliko dobrih ljudi, ki bodo zanje poskrbeli.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

 


vodoravna delilna črta