Odgovor župana na Večerov komentar "Poker politika"
vodoravna delilna črta
10.7.2009


Dnevnik Večer je zavrnil objavo županovega odgovora na komentar novinarja z naslovom "Poker politika", zato ga objavljamo na spletni strani občine.


Kot župan se počutim dolžnega odgovoriti na žaljiv komentar Večerovega novinarja z naslovom »Poker politika«, v katerem vodstvu očita lahkotnost pri prerazporejanju javnih evrov in pripravo rebalansa proračuna primerja s sestavljanjem puzzel. Novinar je v svojem komentarju poln sladkih besed, ki ne držijo. Direktorica je novinarjem po sprejetju rebalansa jasno razložila, da bo
kredit namenjen za projekt Lutkovnega gledališča, drugo fazo izvedbe Ljudskega vrta, Naskovega dvorca, projektno dokumentacijo za Evropsko prestolnico kulture 2012 in Zimsko univerzijado 2013, za cesto Kamnica – Kungota in za investicijsko vzdrževanje šol in vrtcev (posnetek hranimo na MOM). Torej novinar ni bil prisoten ali pa ni opravil svoje osnovne naloge, to je postavil vprašanja; če bi to storil, bi dobil odgovor, tako kot so ga ostali mediji.

Naveličan sem nenehnih napadov na vsak moj projekt in na vsako moje dejanje. Očitno se uredniška politika Večera napaja v svojem negativizmu do našega mesta in župana - do ekstaze. V tej zaslepljenosti prihaja do takšnih vratolomnih akrobacij v miselnih premisah nekaterih Večerovih novinarjev, da ambicioznost, odločnost, vizija, ki so najbolj zaželene lastnosti menedžerjev, postanejo predmet posmeha in norčevanja. Ali se ni v predvolilnem času zadnjih lokalnih volitev posebej izpostavljalo, da mora biti župan dober menedžer? Ali bi bilo mogoče za Večer bolj primerno, da sedim vsak dan v pisarni od 7. do 15. ure in se grem uradnika brez energije, brez projektov, ambicij in vizij za naše mesto? Mislim, da so občanke in občani na zadnjih volitvah dali svoj odgovor in mi izkazali veliko podporo za moj program, ki sem ga že skoraj v celoti izpolnil.

V mojem programu je tudi podpora Večeru, da ostane mariborski, da uspehe našega mesta in uspehe Mariborčanov predstavi naši državi in Evropi. Tukaj pa postajam zaskrbljen, saj je Večeru v zadnjem letu naklada znatno padla (9. julij 2008 je bila 51.450; 8. julija 2009 pa 45.250), kar je posledica tudi upada prodaje in branosti. Več kot očitno je torej, da Večerovemu vodstvu manjkajo ambiciozni načrti, vizija ter projekti in bralcem ne ponuja branja, ki bi si ga želeli in zato kupili časnik Večer. Bojim se, da se še ena mariborska blagovna znamka utaplja v povprečju in počasi izgineva. Če se meni očita igranje pokra v politiki, potem sem prepričan, da se predvsem mladi »menedžerji« Večera igrajo rusko ruleto.

Z vsem spoštovanjem,


Franc KANGLER,

Župan

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta