Slovenska turistična borza SIW 2009
vodoravna delilna črta
27.5.2009

Osrednji poslovni dogodek v slovenskem turizmu, 28. - 30. maj 2009

 

Slovenska turistična organizacija (v nadaljevanju STO) vsako leto kot osrednji poslovni dogodek v slovenskem turizmu izvede največje srečanje domače turistične ponudbe in povpraševanja najpomembnejših organizatorjev potovanj na globalni ravni – SLOVENSKO TURISTIČNO BORZO, prepoznavno pod mednarodnim imenom Slovenian Incoming Workshop (v nadaljevanju SIW). Turistična borza letos poteka že dvanajstič zapored, tokrat v Mariboru, od 28. do 30. maja, in je največji poslovno-turistični dogodek v Sloveniji.

 

Na borzi je vsako leto prisotno celotno turistično gospodarstvo, ki ima priložnost predstaviti svojo ponudbo širokemu krogu konkretnih partnerjev iz tujine – od organizatorjev potovanj, organizatorjev motivacijskih potovanj, predstavnikov turističnih agencij pa vse do avtobusnih organizatorjev potovanj. Cilj tega vsakoletnega srečanja slovenske turistične ponudbe z globalnim turističnim povpraševanjem je negovanje že navezanih in vzpostavljanje novih poslovnih stikov ter seveda sklepanje konkretnih pogodb o medsebojnem sodelovanju. Pri tem je celotno borzno dogajanje pripravljeno v obliki poslovne delavnice, katere končni rezultat je povečanje števila tujih turistov v naslednjih sezonah.

 

Letošnje Slovenske turistične borze SIW 2009 se udeležuje skupno 295 podjetij (kar je za 31 več kot lani): 150 podjetij iz tujine z 220 udeleženci in 145 slovenskih podjetij z 250 udeleženci. Borza tokrat poteka pod sloganom »Okusiti Slovenijo. Aktivno!«.

 

PROGRAM:

 

VEČER DOBRODOŠLICE PRED HIŠO STARE TRTE

Borzno dogajanje se bo pričelo jutri, v četrtek, 28. maja, ob 20.00 uri na večeru dobrodošlice udeležencev Slovenske turistične borze pred Hišo Stare trte na Lentu v organizaciji Zavoda za turizem Maribor.

 

POSLOVNI DAN in SLOVENSKA NOČ DOŽIVETIJ V OBJEMU POHORJA

Drugi, poslovni dan borze, v petek, 29. maja, bo po uradni otvoritvi 12. Slovenske turistične borze potekalo srečanje predstavnikov slovenske turistične ponudbe s tujimi partnerji. Udeleženci borze bodo aktivni utrip mesta Maribor in Pohorja doživeli še na t.i. Slovenski noči doživetij v objemu Pohorja z okušanjem slovenske kulinarike in izbranih vin ter – kot je rdeča nit letošnjega SIW – aktivno, z možnostjo preizkusa proge za poletno sankanje.

 

ŠTUDIJSKO POTOVANJE

V soboto, 30. maja, se bodo lahko tuji udeleženci borze udeležili enega od treh študijskih potovanj. Izbirali bodo lahko med Štajerskim dnevom (doživetje Maribora in Pohorja) ter dvema dvodnevnima turama.

 

 

ZAPORE CEST IN PARKIRIŠČ

Za kvalitetno in varno izvedbo večera dobrodošlice bodo v četrtek zaprta parkirišča na obeh straneh ceste ob Hiši Stare trte in sosednji zgradbi. Občane zato vljudno naprošamo, da ne parkirajo na omenjenih parkiriščih že od srede, 27.5., zvečer in v četrtek, 28.5. V četrtek bo na Lentu med Vodnim in Sodnim stolpom od 18. do 23. ure zapora za ves promet. V primeru slabega vremena bo večer dobrodošlice premeščen v Narodni dom, v tem primeru cestne zapore odpadejo.

Dodatne informacije:

Livija Kovač Kostantinovič, Vodja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v Sloveniji, Slovenska turistična organizacija, T: 051 344 110, 01 589 18 67, E: livija.kovac@slovenia.info.

 

 

 


vodoravna delilna črta