Maribor - mesto odprte komunikacije
vodoravna delilna črta
21.5.2009

Sobota, 23. maj 2009, med 9. in 17. uro na različnih lokacijah starega mestnega jedra, Maribor.

 

 

Zgodovinsko mestno jedro Maribora bo leta 2012 eden od nosilcev kulturnega in družabnega dogajanja v evropski prestolnici kulture, kar zahteva nujne spremembe rabe javnih površin na Lentu, Koroški cesti, Glavnem in Slomškovem trgu ter Trgu revolucije. 23. maja 2009, bomo med 9. in 17. uro omenjene javne površine (ceste, pločnike, trge, objekte, brežine, most) v celoti namenili občanom in obiskovalcem. Staro mestno jedro bo tako odprto za pešce in kolesarje in zaprto za motoriziran avtomobilski promet. Tako se Maribor pridružuje večini evropskih prestolnic, ki želijo izboljšati kakovost bivanja in težijo k alternativnim in okolju prijaznim oblikam mobilnosti v mestnih središčih.

Mestna občina Maribor tega dne vabi mariborske trgovce in gostince, da uporabijo prostore pred svojimi lokali ter dan izkoristijo za promocijo svoje ponudbe.

Stanovalce in lastnike lokalov v starem mestnem jedru pozivamo, da svoje avtomobile med 9. in 17. uro pustijo izven zaprte cone oziroma da v primeru, ko to ne bo mogoče, upoštevajo navodila redarjev in policistov z namenom čim varnejšega gibanja po mestu.

Mestna občina Maribor bo tega dne na komunikacijskih točkah izvajala anketiranje udeležencev, katere vljudno pozivamo k sodelovanju. Prosimo jih za podajo sugestij, pripomb, mnenj, kritik, tako v povezavi na dogodek kot na organizacijo projekta Evropska prestolnica kulture 2012.

Nezasedeni ulični lokali v lasti Mestne občine Maribor bodo tega dne na razpolago za ogled mimoidočim in zainteresiranim obiskovalcem. 


Sprememba prometnega režima:

Urad za komunalo, promet, okolje in prostor obvešča vse udeležence v prometu, da bodo dne 23. maja 2009, v času med 9. do 17. uro, zaprte naslednje ulice, ceste oziroma njihovi odseki:

GLAVNI MOST med Glavnim trgom in Pobreško cesto,

OROŽNOVA ULICA (Slomškov trg) med Strossmayerjevo ulico in Slovensko ulico,

KOROŠKA CESTA (Glavni trg) med Strossmayerjevo ulico in Svetozarevsko ulico in

LENT med Pristaniško ulico in uvozom na parkirišče pod Titovim mostom (ob Dravi).

Promet bo dovoljen za pešce, kolesarje, intervencijska vozila in okolju prijaznem avtobusu. 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Obvestilo potnikom mestnega avtobusnega prometa
vodoravna delilna črta
ikona datoteke xls  Program - 12 komunikacijskih točk
vodoravna delilna črta