Sajenje drevesa miru v Mestnem parku
vodoravna delilna črta
18.5.2009

 

V četrtek, 21. maja, ob 11.30 bosta Njegova Svetost Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvarananda (Svamidži) in župan Mestne občine Maribor Franc Kangler v Mestnem parku posadila drevo miru. Maribor se bo z lipo miru pridružil šestim slovenskim mestom, Ljubljani, Kranju, Novemu mestu, Piranu, Celju in Domžalam, kjer je Nj. Svetost Svamidži doslej v Sloveniji v okviru svojih obširnih mirovnih prizadevanj simbolično zasadil drevesa miru.

V sredo, 20. maja, bo od 14. do 18. ure v okviru prireditve DAJ MI MIR na Grajskem trgu vzpostavljena CONA MIRU. Zbirali se bodo glasbeniki z uličnimi koncerti, sredi trga bo zraslo drevo miru, obiskovalci bodo povabljeni k ustvarjanju, risanju, pisanju, sodelovanju v prostovoljskih dejavnostih, otroci k pravljici, lutkam in predstavi, v nebo bo poletelo sto balonov z mislimi za mir. Na stojnice bo vabila miroljubna vegetarijanska kulinarika, bližnje kavarne in lokali pa bodo ponujali posebno mirovno ponudbo.

Na različnih lokacijah bodo potekali spremljevalni dogodki: tai chi, hoja po srčni poti in joga v parku, meditacija, razstava fotografij in gozd miru v Europarku, Palestinski večer društva popotnikov Vagant v okviru Dnevov islamske kulture v Sloveniji.

Več informacij o prireditvi


vodoravna delilna črta