Prvi sprejem predsednikov društev upokojencev pri županu
vodoravna delilna črta


Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler je danes na po novoletnem sprejemu v Dvorani generala Rudolfa Maistra gostil predstavnike društev upokojencev. Z zbranimi je spregovoril o projektih, ki se odvijajo v Mestni občini Maribor ter o težavah s katerimi se upokojenska društva srečujejo. Župan je predstavnikom društev zagotovil pomoč pri rešitvah določenih težav.

 

Zbrani so izrazili zadovoljstvo ob tem, da se je prvič v zgodovini zgodilo, da je župan predsednike mariborskih društev povabil na sprejem in pogovor. Vladimir Šedivy predsednik Zgornje podravske pokrajinske zveze društev upokojencev Maribor pa je povedal, da si sprejem štejejo v čast in zadovoljstvo ter upajo na dobro sodelovanje tudi v prihodnje. Predsednik omenjenega društva je v imenu vseh zbranih županu podelil najvišje priznanje društva za izredne zasluge pri delovanju in povezovanju društev. Sprejema so se udeležili tudi predstavniki šahovske sekcije DU Maribor Tabor (g. Benjamin Brecelj), ki so bili državni prvaki v letu 2008.
 
Na sprejemu so bila prisotna naslednja društva: (ZGORNJE PODRAVSKA POKRAJINSKA ZVEZA DRUŠTEV UPOKOJENCEV MARIBOR, DU  MARIBOR – TABOR, DU  MARIBOR – CENTER, DU  KAMNICA, DU  MARIBOR – TEZNO, DU  LIMBUŠ – PEKRE, DU  MARIBOR – POBREŽJE, KLUB UPOKOJENCEV POŠTE IN TELEKOMA, DU  MALEČNIK, DU  RAZVANJE, KLUB UPOKOJENIH DELAVCEV MNZ MAKSA PERCA MARIBOR, DU  KOŠAKI MARIBOR, DU  DRAVSKIH ELEKTRARN MARIBOR, DU  BREZJE – DOGOŠE ZRKOVCI,DU  ZAVAROVALNIC MARIBOR )
Navedena društva (brez Zgornje podravske pokrajinske zveze) združujejo preko 11.000 članov, kateri so aktivni na številnih športnih, kulturnih in drugih področjih.
 
Mestna občina Maribor letno sofinancira izvajanje programov DU, na podlagi javnega razpisa na katerega se lahko DU prijavijo.


vodoravna delilna črta