Obisk Kraljeva
vodoravna delilna črta
15.10.2007

Župan Franc Kangler z delegacijo obiskal pobrateno mesto Kraljevo

Župan Mestne občine Maribor (MOM) Franc Kangler je v soboto in nedel jo , 13. in 14. oktobra 2007, z delegaci jo obiskal pobrateno mesto Kraljevo. Glavni namen obiska je bila udeležba na komemorativnem zasedanju občine Kraljevo v spomin na tragične dogodke 14. oktobra 1941, ko je bilo med žrtvami grozovitih pobojev v Kraljevu tudi 58 ljudi iz Maribora in bližnje okolice. Položitve venca pred spomenikom žrtvam v Kraljevu so se udeležili najvišji verski predstavniki iz Kraljeva, predstavniki vojske in policije, visoki predstavniki oblasti in številni drugi.

Pred komemorativnim zasedanjem je potekala tudi novinarska konferenca, na kateri so poleg župana MOM Franca Kanglerja sodelovali tudi predsednik občine Kraljevo Miloš Babić, veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Srbiji Miroslav Luci, častni konzul Republike Slovenije v Republiki Srbiji Jožef Keček in župan občine Duplek Janez Ribič. Na novinarski konferenci je bilo izpostavljeno, da je med mestoma Kraljevo in Maribor še veliko možnosti za sodelovanje in da so močni temelji za plodno sodelovanje tudi v zgodovinskih dejstvih, ki povezuje jo obe mesti. Tudi na veleposlanika gospoda Lucija so bile naslovljene pobude za poglobitev in razširitev sodelovanja, eno najaktualnejših področij bi moralo biti povezovanje na področju kulture. Gostitelji iz Kraljeva so še povedali, da po zadnjih podatkih Republiko Srbi jo obišče letno 35.000 turistov iz Slovenije.

Srečanje se je končalo s skupnim kosilom z direktorico kraljevskega gledališča Aleksandro Kovačević, s katero je župan Kangler govoril predvsem o možnostih sodelovanja na področju kulture. Župan je gostitelje iz Kraljeva ob koncu obiska povabil na obisk Maribora.

 

 

 


vodoravna delilna črta