Sprejem za tekmovalce, spremstvo in sodnike
vodoravna delilna črta
17.9.2007

24. letne Univerzijade 2007 v Bangkoku na Tajskem
Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler in podpredsednik Športne zveze Maribor Valter Doleček sta ob prisotnosti podžupanov Andreja Verliča in Roka Pečeta v četrtek, 13. septembra, v Mestni hiši Rotovž svečano sprejela tekmovalce, spremstvo in sodnike iz mariborske regije, ki so se letos od 8. – 18. avgusta udeležili 24. letne Univerzijade v Bangkoku na Tajskem.

Iz mariborske regije se je univerzijade udeležilo 6 tekmovalcev iz posameznih disciplin: atletike (VEIT Sabina, JAGARINEC Sebastijan), športne gimnastike (HORVAT Carmen Astrid, ŠTRAUS Sebastijan), strelstva (BLAŽKE  Robert) in tenisa (SENICA Maja).       

Župan je posebej poudaril, da je mesto ponosno na mariborske športnike, ki so na Univerzijadi zastopali mariborsko regijo. Dosegli so izvrstne uvrstitve, nekateri so se uvrstili celo med najboljšo deseterico. Ugotovitev vseh je bila, da je zelo pomembno že samo sodelovanje na univerzijadi, ki športnikom študentom in študentkam omogoča uravnoteženo zdravo tekmovanje v univerzitetnem vzdušju ter medosebnem navezovanju stikov z vrstniki iz celega sveta.

V nadaljevanju je župan seznanil vse prisotne še o načrtih Mestne občine Maribor pri nadaljnjem posodabljanju obstoječe in izgradnji nove športne infrastrukture v mestu. Poudaril je, da se bo mesto tudi v bodoče zavzemalo za zagotovitev čim boljših pogojev za izvajanje treningov  v okviru mnogih športnih disciplin.


vodoravna delilna črta