Eko dnevi ob 5. juniju - svetovnem dnevu varstva okolja
vodoravna delilna črta
1.6.2007

Pred nami je 5. junij – svetovni dan varstva okolja.
Zveza prijateljev mladine Maribor bo ob sodelovanju z mestno občino Maribor organizirala vrsto zanimivih prireditev za mlade v okviru

eko-dni, ki se bodo dogajali od 4. do 8. junija.

Ker upamo, da bo lepo vreme dovolj prijazno, se bomo preselili na prireditveni prostor na prostem - Glavni Trg, nekatere dejavnosti pa se bodo odvijale tudi drugod.
 
Dovolite, da vam predstavimo dejavnosti po dnevih.
 
4. junijPohod po gozdni učni poti (za osnovnošolce),
ki nas tokrat ne bo popeljal na Pohorje ampak na ''mariborski Triglav''. Strokovno vodenje so prevzeli pri Zavodu za gozdove Slovenije, Območna enota Maribor. Letošnji teden gozdov je potekal od 28. maja do 3. junija in je bil namenjen osveščanju obiskovalcev gozdov in narave za gozdu in naravi prijazno obnašanje. Tej temi se bomo posebej posvetili tudi na našem pohodu. Dobimo se ob 8.30 pri Akvariju – vrnemo se čez 2 do 3 ure, saj je potrebno med potjo tudi pomalicati. Otroci naj bodo primerno obuti in oblečeni, malica, ki jo bodo imeli s seboj naj bo zdrava – sadje in vodo bodo dobili pred pohodom na zbirnem mestu. Ker je število udeležencev omejeno in bi radi, da skupino sestavljajo otroci iz čim več osnovnih šol prosimo, da svojo udeležbo najavite na tel. št. 229 94 50 – ga. Lidija Pukl, INFO-DUM.
 
5. junijFestival EKO ŠOL iz Maribora in okolice
( v primeru slabega vremena bo prestavljeno na 8. junij ob isti uri)
Prireditev bo potekala na Glavnem trgu od 9. do 12. ure. Postavili bomo oder in ozvočenje, tako, da se lahko predstavite z dramskimi deli, plesom, glasbo, recitacijami. Vabimo vas, da predstavite svoje delo tudi na stojnici, organizirali bomo zanimive eko ustvarjalne delavnice.
Verjamemo, da se boste tudi te prireditve udeležili in da bomo tako skupaj zaključili vaše uspešno celoletno delo. Sporočite nam katere tehnične pripomočke potrebujete, kako dolga je vaša predstavitev na odru, če potrebujete stojnico in število učencev, ki bo obiskalo naše delavnice.
 
 
6. junij – EKO VRTCI se predstavljajo
( v primeru slabega vremena bo prestavljeno na 7. 6. ob isti uri)
Predstavitev vrtcev bo potekala na Glavnem trgu od 15. do 18. ure. V Mariboru je letos potekal festival slovenskih EKO vrtcev, ki so ga izjemno uspešno organizirali in izpeljali mariborski eko vrtci. Spomnimo se, da je bil prav mariborski vrtec prvi v vsej Sloveniji, kjer je zaplapolala eko zastava in da so v ta projekt v Mariboru vključeni prav vsi vrtci.
Prav je, da se predstavijo tudi širši publiki, staršem, ki si prireditve niso mogli ogledati in Mariborčani in Mariborčanke, ki smo lahko ponosni na naše male eko frajerje.
Predstavitev bo možna na odru in na stojnicah. Organizirali bomo zanimive ustvarjalne delavnice in seveda presenečenje za najmlajše – izdamo le toliko, da bomo klepetali z živalicami.
 
8. junij – Zdrava prehrana – vir zdravja
in zaključna prireditev
 
Ekološka tržnica v Mariboru praznuje letos svoj 7. rojstni dan. Praznujmo skupaj na Glavnem trgu od 9. do 13. ure. Ekološki kmetovalci Združenja za ekološko kmetovanje SV Slovenije bodo na stojnicah na mobilnih prikolicah pripravili degustacijo z ekološkimi dobrotami in kupcu jih bodo lahko kupili.  Skupinam iz šol in vrtcev bodo predstavili, kaj je ekološko kmetovanje, zakaj je potrebno, da uživamo zdravo hrano. Za obiskovalce bodo pripravili srečo lov - izkupiček bodo podarili Zvezi prijateljev mladine Maribor. Seveda boste lahko vsi ustvarjali v eko ustvarjalnih delavnicah, se igrali z doma narejenimi igrami in se preizkusili v hoduljarstvu.
 
Na zaključni prireditvi 8. junija se nam bodo ob 10. uri pridružili bodo tudi predstavniki Ministrstva za okolje in prostor in Mestne občine Maribor.
 
 
Vabimo vas, da se dejavnostim priključite v čim večjem številu, za vse informacije smo vam na voljo na telefonski številk ali 041 532 118 in 229 94 50, kjer zbiramo tudi vse prijave k sodelovanju.
 
 
Lepo vas pozdravljam in vam želim prijeten zaključek šolskega leta !
 
 
Za natančnejše informacije lahko pokličete 
na tel. št. 041 532 118 in 229 94 50 ali pišete
 
Veselimo se ponovnega sodelovanja z vami!
 
 
 

        Kornelija Kaurin,
 
koordinatorica dejavnosti v
   Domu ustvarjalnosti mladih Maribor


vodoravna delilna črta