Minister za finance pri županu MOM
vodoravna delilna črta
31.5.2007

Dr. Andrej Bajuk na delovnem razgovoru pri županu Francu Kanglerju

Danes se je na delovnem razgovoru pri županu Mestne občine Maribor, Francu Kanglerju mudil minister za finance, dr. Andrej Bajuk. Na razgovoru so prisostvovali še: dr. Žiga Andoljšek, direktor Direktorata za javno premoženje, Rok Peče, podžupan MOM in mag. Zdravko Luketič, mestni svetnik iz vrst NSi- Nova Slovenija.

Župan Mestne občin Maribor, Franc Kangler je izrazil zadovoljstvo, da je minister za finance v relativno kratkem času že dva krat obiskal Maribor in si vzel čas za delovni pogovor z vodstvom mesta. Na današnjem razgovoru, ki se je nanašal predvsem na postopek privatizacije Nove KBM in Zavarovalnice Maribor, sta se župan in minister dogovorila, da bo Ministrstvo za finance Mestno občino Maribor v nadaljnjem postopku privatizacije obeh izjemno pomembnih institucij ne samo za Maribor, temveč za celotno regijo, redno obveščalo. Župan meni, da je medsebojno sodelovanje v tem primeru še posebej pomembno, hkrati pa tudi meni, da bi bilo potrebno opraviti cenitve in revizije institucij preden se sprejmejo kakšne odločitve.

Tudi minister dr. Andrej Bajuk se je strinjal z županom, da bi bilo neodgovorno prenagliti se pri kakršnihkoli odločitvah s tem v zvezi. Ob tem je tudi povedal, da se mu zdi na nek način dobro, da je Maribor s svojim vodstvom izrazil velik interes in mogoče tudi malo zaskrbljenosti nad postopkom privatizacije dveh tako pomembnih mariborskih ustanov. Minister je poudaril, da je osnovni namen celotnega postopka privatizacije dejansko ta, da ne samo Maribor ampak celotna regija dobijo močno, zanesljivo in učinkovito institucijo na področju bančništva in zavarovalništva. Nenazadnje bo to v prihodnje privabilo v to regijo mnoge investitorje. Poudaril je, da bodo vse poteze v tem postopku premišljene, ob tem pa se bodo ukvarjali predvsem s tem, kako poiskati še vse neizkoriščene možnosti na tem področju. Zazrti so torej v prihodnost in ne v preteklost.

 

 

 

                                                                               

 

 

 


vodoravna delilna črta