Srečanje župana z varuhinjo človekovih pravic
vodoravna delilna črta
18.4.2007

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik danes v Mariboru

Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler se je danes ob 9. uri zjutraj srečal z varuhinjo človekovih pravic dr. Zdenko Čebašek Travnik. Župan ji je najprej na kratko predstavil naše mesto in njegovo pot v preteklih letih.  Ob prisotnosti varuhinje bolnikovih pravic Magde Žezlina sta ji predstavila ne samo problematiko bolnikov, temveč tudi druge aktualne probleme občanov - stanovanjske, socialne, zaposlitvene, okoljevarstvene. Varuhinja je še povedala, da z obiski na terenu najbolje spoznava problematiko in bo tako lažje pripravila kakovostno strategijo dela za naprej.

Sicer pa bo varuhinja s sodelavci danes poslovala v Mariboru. Z njo osebno, njenim namestnikom, direktorjem strokovne službe in svetovalcem se bodo lahko pogovarjali vsi, ki so se predhodno najavili in drugače nimajo možnosti ali časa, da bi odšli v Ljubljano.

Varuhinja bo imela po opravljenih pogovorih tudi novinarsko konferenco. In sicer danes, v četrtek 19. aprila, ob 14. uri v prostorih Mestne občine Maribor, Sejna soba 122/I.


vodoravna delilna črta