Delovni razgovor z ministrico Cotmanovo
vodoravna delilna črta
11.4.2007

Cotmanova na delovnem razgovoru pri Kanglerju

V okviru obiska vlade v Podravju se je danes župan Mestne občine Maribor Franc Kangler sestal z ministrico za delo, družino in socialne zadeve Marjeto Cotman.

Osrednja tema delovnega sestanka je bila rešitev prostorske stiske mariborskega Centra za socialne zadeve in Zavoda za zaposlovanje. Župan je ministrici povedal, da že razmišlja o novi lokaciji, kjer bi lahko bila na enem mestu tako Center za socialne zadeve kot Zavod za zaposlovanje. Nova lokacija bi bila lahko v novem objektu poleg mariborskega tožilstva v Ulici Kneza Koclja.

Ministrica je na pobudo odgovorila, da se na ministrstvu zavedajo problema enega največjih centrov za socialno delo v Sloveniji in da bodo proučili možnosti. Župana je tudi prosila za pomoč pri vzpostavitvi stika z investitorji novega objekta. Ministrica je potrdila, da je tudi v njihovem interesu, da se sedaj razkropljeni center in zavod uredita na enem mestu.

Župan in ministrica sta se dotaknila še odprte tožbe, ki poteka med mestno občino Maribor in ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve. Gre za obveznosti ministrstva v zvezi z neporavnano najemnino iz leta 2001. Župan je ministrici predlagal, da se dogovorita o poravnani – mestna občina Maribor se je znesku pripravljena odpovedati v korist programa za socialno delo.

Na razgovoru je bilo zaključeno, da se ministrica zaveda alarmantnosti problema centra za socialno delo in bo zato takoj sprožila iskanje rešitve. Dogovorila sta se tudi, da se v kratkem ponovno sestaneta in dorečeta sedaj načete teme.


vodoravna delilna črta