Lepše je brez petard!
vodoravna delilna črta
29.11.2002

Nevarnosti uporabe pirotehničnih sredstev. Poostren nadzor predvsem v okolici srednjih in osnovnih šol ter skupni nadzori inšpektorjev in policije.

Danes so se na delovnem sestanku pri mariborskem županu Borisu Soviču sestali predstavniki Policijske uprave Maribor, Varnostnega sosveta, Tržne inšpekcije, Mestnega inšpektorata, Mariborske tržnice, Carinske uprave Maribor in Službe za zaščito in reševanje Mestne občine Maribor. Osrednja tema sestanka je bilo nadaljevanje preventivne akcije Lepše je brez petard, ki letos v okviru Varnostnega sosveta poteka že četrto leto. Letos je Policijska uprava z izvajanjem preventivnih akcij že dosegla pomembne uspehe, zaradi poostrene zakonodaje pa ima tudi večje možnosti, saj lahko v skladu z novo Uredbo o pirotehničnih izdelkih kršiteljem na kraju samem izrečejo denarno kazen v višini 10.000 SIT.

Na delovnem sestanku je bilo dogovorjeno, da bodo predstavniki Policijske uprave v osnovnih in srednjih šolah v Mariboru predstavili učencem nevarnosti uporabe pirotehničnih sredstev in posledice, ki nastanejo ob nepravilni uporabi le-teh. Ministrstvo za notranje zadeve je tudi za letošnjo akcijo pripravilo manjšo knjižnico z naslovom Dovolj imam pokanja! in plakat, ki bodo skupaj s plakatom Varnostnega sosveta mestne občine Maribor razdeljeni po osnovnih in srednjih šolah.

Dogovorjene so bile konkretne aktivnosti za preprečevanje nelegalne prodaje petard, vključno s poostrenimi nadzori. Pri tem bodo na širšem območju mestne občine Maribor sodelovale vse pristojne službe.


vodoravna delilna črta