Minister Počivalšek v Mariboru zagotovil podporo in pomoč aktivnostim Partnerstva za Pohorje
vodoravna delilna črta
11.12.2020

 

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič se je danes popoldne, v vlogi predsedujočega Partnerstvu za Pohorje, v Mariboru sestal z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom.

 

 

Na sestanku, na katerem sta bila še podžupanja MO Maribor mag. Helena Kujundžić Lukaček in direktor Mariborske razvojne agencije Uroš Rozman, smo ministru predstavili prednostne naložbe, ki so jih partnerji identificirali v nedavno sprejeti Strategiji razvoja Pohorja. Od ministra smo želeli izvedeti, kakšni so koraki do uresničitve strategije, kje so možnosti za pridobitev evropskih sredstev za projekte v okviru le-te ter ali je rešitev zanje posebni zakon o Pohorju.


Preko videopovezave so na sestanku sodelovali tudi predstavniki nekaterih drugih artnerjev projekta: Občine Ribnica na Pohorju, Marproma, Uniturja, podjetja Vabo, Razvojne agencije Savinjske regije in Regionalne razvojne agencije Koroška.


Minister je ocenil, da je Partnerstvo za Pohorje s povezovanjem in sprejetjem Strategije razvoja Pohorja naredilo revolucionaren korak, ki je lahko osnova za "vrhunske rezultate". Več o povedanem na sestanku v priloženem sporočilu za javnost.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Partnerstvo za Pohorje na sestanku z ministrom Počivalškom
vodoravna delilna črta